Opel va deveni marcă 100% electrică în Europa

Opel va deveni marcă 100% electrică în Europa
scris 9 iul 2021

Opel urmează să vândă doar mașini 100% elecrice în Europa, începând din 2028, una dintre cele mai ambițioase date în acest sens în lume, a anunțat directorul mărcii Michael Lohscheller.

Marca germană din cadrul grupului auto Stellantis (PSA-Fiat-Chrysler), care și-a redus puternic gama în ultimii ani, este pe cale să se relanseze cu o gamă cu tot mai multe modele electrice, scrie News.ro.

FOTO Noul crossover Dacia, cunoscut și sub numele Grand Duster, pregătit să fie lansat CITEȘTE ȘI FOTO Noul crossover Dacia, cunoscut și sub numele Grand Duster, pregătit să fie lansat

În rândul concurenței, grupul Volkswagen (VW) intenționează să vândă 60% mașini electrice în Europa începând din 2030 și 50% la nivel global.

Marca premium Audi urmează să nu mai producă motoare tradiționale cu combustie începând din 2033.

Jaguar a anunțat, la rândul său, că mașinile sale urmează să fie 100% electrice începând din 2025.

Ford și Volvo vizează anul 2030 pentru a-și retrage motoarele pe benzină sau diesel din oferta în Europa.

EXCLUSIV Acțiunile One United Properties ajung luni la bursă CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Acțiunile One United Properties ajung luni la bursă

Opel intenționează, de asemenea, să se lanseze în China, unde Stellantis înregistrează vânzări slabe, a mai anunțat joi directorul mărcii.

În vederea unei dinamizări a imaginii, marca promite să lanseze, ”la mijlocul deceniului”, un model electric inspirat de celebrul Manta, din anii '70. De altfel, un concept-car inspirat din mașina sport a fost prezentat de șeful Opel, sub numele Manta GSe ElektroMOD.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
masini electrice