Opel va rechema în România peste 1.000 de mașini, în cadrul campaniei globale, ca urmare a depășirii limitei de emisii

Opel va rechema în România peste 1.000 de mașini, în cadrul campaniei globale, ca urmare a depășirii limitei de emisii
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 iun 2019

Opel va rechema peste 1.000 de automobile în România, parte din campania la nivel global care vizează peste 200.000 de autoturisme. Acestea au nevoie de un upgrade al soft-ului motorului, din cauza depășirii nivelului de emisii de noxe.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În urmă cu câteva zile, o informație referitoare la o amplă campanie de rechemare în service a modelelor Adam și Corsa, produse de Opel, a fost publicată din surse neoficiale de presa germană. Informația nu fusese transmisă de companie prin canalele obișnuite și se referea la o problemă serioasă a unor motoare fosloite pe aceste două modele. Nu mai puțin de 210000 de automobile urmau să fie rechemate pentru a li se rescrie software-ul motorului, deoarece emisile de noxe ale acestor motoare depășesc limitele legale. Presa germană vorbea despre aproape 55.000 de automobile înmatriculate în Germania, restul fiind vândute pe celelalte piețe.

Acum, informația se confirmă prin canalele oficiale pe piața din România. Opel Southeast Europe Llc. reprezentanță mărcii în România, a anunțat ANPC că a demarat, încă din aprilie, o companie de rechemare pentru Opel Adam și Opel Corsa E, pentru „Actualizare Software - EmisiiNOX”. Potrivit fișei transmise autorităților din România, „sunt afectate doar autoturismele echipate cu motor pe benzină de 1.2 l și 1.4 l (coduri RPO: LDC, LDD & LWD), produse în perioada 2018 - 1019”. Defecțiunea precizată de cei de la Opel confirmă informațiile anterioare: „Este posibil ca nivelul de emsii Nox al autovehiculelor afectate să depășească reglementările EURO 6d pe parcursul duratei de viață a autovehiculelor”.

Nissan a oferit șefilor Renault două locuri în comitetele de guvernanță, stingând astfel conflictul dintre companii CITEȘTE ȘI Nissan a oferit șefilor Renault două locuri în comitetele de guvernanță, stingând astfel conflictul dintre companii

Informațiile neoficiale publicate inițial vorbeau despre o posibilă funcționare eronată a sondei lambda, care determină generarea de emisii peste limită după circa 50.000 de kilometri.

În România vor fi rechemate 1.071 de autovehicule Corsa E și 42 de autovehicule Adam. Reparația se va face gratuit în rețeaua de service Opel din România, operațiunea constând în „actualizarea modulului de comandă a motorului cu un nou software”.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel rechemare
rechemare opel corsa
corsa e recall
depasire emisii opel
motor opel 1.2