Operatorul aerian scandinav SAS și-a asigurat o finanțare de 700 de milioane de dolari pentru susținerea restructurării companiei

Operatorul aerian scandinav SAS și-a asigurat o finanțare de 700 de milioane de dolari pentru susținerea restructurării companiei
scris 15 aug 2022

Compania aeriană scandinavă SAS a încheiat un acord cu Apollo Global Management pentru a obține o nouă finanțare, de 700 de milioane de dolari, de care are nevoie pentru a trece prin procedura de faliment, transmite Reuters.

Compania aeriană a depus cerere de protecție în caz de faliment în Statele Unite la începutul lunii iulie, pentru a ajuta la reducerea datoriilor după colapsul discuțiilor salariale dintre compania aeriană și piloții săi, care a dus la o grevă de 15 zile care a amplificat haosul călătoriilor în Europa, scrie News.ro.

Coreea de Nord renunță la măști, după \ CITEȘTE ȘI Coreea de Nord renunță la măști, după "victoria zdrobitoare" contra Covid-19

SAS a declarat într-un comunicat că se așteaptă să finalizeze procesul de restructurare în cadrul legii capitolul 11 din SUA ​​în nouă până la 12 luni.

Compania aeriană anticipează că va primi aprobarea instanței pentru finanțarea sa de 700 de milioane de dolari până la sfârșitul lunii septembrie.

Directorul general al SAS, Anko van der Werff, a declarat că greva a accelerat decizia sa de a solicitaq cprotecția legii falimentului, numită Capitolul 11.

Compania aeriană a declarat că greva a costat peste 145 de milioane de dolari, afectând 380.000 de pasageri în sezonul de vârf al călătoriilor de vară și că a pus în pericol capacitatea companiei de a-și asigura o finanțare suplimentară.

SAS a anulat aproximativ 3.700 de zboruri în timpul grevei, spunând săptămâna trecută numărul de pasageri a scăzut cu 32% în iulie față de iunie și capacitatea sa cu 23%.

Membrii sindicatelor suedeze, daneze și norvegiene ale piloților, care au votat pentru adoptarea unui acord colectiv încheiat cu SAS luna trecută, spun că nu vor relua greva.

SAS, care avea deja pierderi înainte de pandemie din cauza concurenței în creștere din partea transportatorilor low-cost, a spus că trebuie să reducă și mai mult costurile și să strângă mai mult capital pentru a supraviețui.

În timp ce guvernul suedez a respins pledoaria pentru mai mulți bani, Danemarca spune că ar putea injecta noi fonduri, dacă SAS găsește sprijin și din partea investitorilor din sectorul privat.

viewscnt
Afla mai multe despre
sas
finanțare