Operatorul britanic de feriboturi P&O Ferries a concediat 800 de angajați și a suspendat navigația cu efect imediat

Operatorul britanic de feriboturi P&O Ferries a concediat 800 de angajați și a suspendat navigația cu efect imediat
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 mar 2022

Operatorul britanic de feriboturi P&O Ferries a concediat joi 800 de angajați, măsură cu efect imediat, și a suspendat navigația, declarând că afacerea ”nu este sustenabilă” în forma sa actuală, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania le-a spus joi angajaților săi să se întoarcă în porturi înainte de ”un anunț major”, măsură care se presupune că ar fi cauzat perturbări severe în călătoriile pasagerilor și ale mărfurilor, scrie News.ro.

VIDEO Aston Martin a lansat versiunea finală a mașinii sale sport V12 Vantage cu combustie internă CITEȘTE ȘI VIDEO Aston Martin a lansat versiunea finală a mașinii sale sport V12 Vantage cu combustie internă

Pe fondul zvonurilor că angajații vor fi înlocuiți cu personal mai ieftin al agenției, sindicatele lucrătorilor au cerut personalului să rămână la bord, ceea ce ar putea duce la un potențial impas.

BBC a relatat că unii membri ai echipajului au sfidat într-adevăr ordinele și au refuzat să-și părăsească navele în semn de protest.

Chestiunea a fost discutată în Camera Comunelor britanică joi după-amiază, iar secretarul laburist pentru transporturi, din umbră, Louise Haigh, a numit evenimentul drept un ”scandal național”.

”Li s-a spus această știre care le-a schimbat viața pe un videoclip preînregistrat. Circulă imagini cu ceea ce ni s-a spus că ar fi membri ai serviciul de securitate, unii purtând cagule, evacuând echipajul britanic de pe nave”, a spus Haigh.

P&O Ferries, care se pare că are aproape 4.000 de angajați și operează peste 30.000 de călătorii anual, a avut dificultăți să își desfășoare activitate pe fondul restricțiilor legate de Covid-19 în curs, care au blocate industria călătoriilor în ultimii doi ani.

”Ca parte a procesului pe care îl începem astăzi, oferim unor 800 de navigatori notificări imediate de încetare a activității lor și îi vom compensa pentru această lipsă de notificare prealabilă cu pachete de compensare îmbunătățite”, a spus un purtător de cuvânt al P&O.

Firma a declarat că a pierdut 100 de milioane de lire sterline (131 de milioane de dolari) de la an la an, sumă care a fost acoperită de proprietarul său, firma de porturi din Dubai DP World.

”Acest lucru nu este durabil. Supraviețuirea noastră depinde de realizarea unor schimbări rapide și semnificative acum. Acest lucru nu este sustenabil”, a spus purtătorul de cuvânt.

Compania a adăugat că nu va putea presta servicii în zilele următoare, sfătuind pasagerii să continue să călătorească în porturi, unde vor beneficia de serviciile  altor transportatori.

Sindicatul britanic al transporturilor RMT și-a exprimat consternarea față de anunțul brusc, îndemnând guvernul să intervină și să protejeze personalul P&O de eventualele înlocuiri.

”Suntem profund deranjați de speculațiile tot mai mari conform cărora compania intenționează astăzi să concedieze sute de navigatori din Regatul Unit și să îi înlocuiască cu forță de muncă străină”, a scris RMT într-un comunicat de presă pe site-ul său.

viewscnt
Afla mai multe despre
p&o ferries
feribot