ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot
scris 17 mar 2022

ANAF a blocat conturile reprezentanței din România a companiei aeriene ruse Aeroflot, companie în cadrul căreia au funcții de conducere Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, persoane aflate pe lista de sancțiuni a UE. Decizia presupune blocarea a trei conturi pe care compania le are la banca Raiffeisen.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Aeroflot este cea mai mare companie aeriană din Rusia, fiind controlată de stat.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

În toamna anului 2020, statul rus a achiziționat titluri în valoare de 50 de miliarde de ruble (un miliard de dolari). La acel moment, Guvernul de la Moscova deținea deja o participație de 51,17% în Aeroflot și și-a exercitat dreptul de preemțiune pentru a cumpăra noi acțiuni. Acum, Federația Rusă are 57,3% din acțiuni.

Vitaly Gennadyevich Savelyev este în prezent ministrul al Transporturilor și fost președinte al Aeroflot.

Igorevich Poluboyarinov este directorul general al Aeroflot.

ASUS ExpertBook B7 Flip: muncești fără limitări, de oriunde CITEȘTE ȘI ASUS ExpertBook B7 Flip: muncești fără limitări, de oriunde

Sergey Viktorovich Chemezov este un apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, om de afaceri și membru al conducerii Aeroflot.

"Ordin privind blocarea fondurilor deținute de entitatea Aeroflot - Reprezentanță. Având în vedere prevederile Regulamentului (UE) nr. 269/2014 privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei,precum și faptul că persoanele fizice Vitaly Gennadyevich Savelyev, Igorevich Poluboyarinov și Sergey Viktorovich Chemezov, listate conform Regulamentului (UE) nr. 269/2014 fac parte din consiliul de conducere al companiei Aeroflot PJSC RUSIA, controlând indirect fondurile deținute de entitatea Aeroflot - Reprezentanță, se dispune blocarea fondurilor deținute de entitatea Aeroflot - Reprezentanță,respectiv următoarele conturi bancare active deschise la banca Raiffeisen Bank :

  • RO60RZBR0000060015045177;
  • RO62RZBR0000060003770249;
  • RO85RZBR0000060002407567.

Prezentul ordin poate fi contestat potrivit procedurii prevăzute de Legea contenciosului administrativ", prevede documentul semnat de ANAF.

ULTIMA ORĂ DOCUMENT Fiscul a blocat conturile reprezentanței din România a Aeroflot

viewscnt
Afla mai multe despre
anaf
sanctiuni
ordin
aeroflot
raiffeisen bank