Pasagerii unui zbor anulat din cauza unei greve a piloților trebuie despăgubiți de compania aeriană

Pasagerii unui zbor anulat din cauza unei greve a piloților trebuie despăgubiți de compania aeriană
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mar 2021

Pasagerii unui zbor anulat sau întârziat din cauza unei greve a piloților declanșată pentru a obține majorări salariale trebuie despăgubiți de compania aeriană vizată, conform unei decizii anunțate de Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

O astfel de grevă, chiar dacă este organizată "cu respectarea condițiilor prevăzute de legislația națională", "nu echivalează cu noțiunea de 'circumstanță extraordinară'" care să permită companiei să se considere exonerată de la a mai plăti aceste compensații, a precizat CJUE.Cazul a fost trimis la CJUE de o instanță din Suedia în urma unui refuz al companiei aeriene scandinave SAS să despăgubească un pasager al cărui zbor a fost anulat în 2019, în timpul unei greve de șapte zile a piloților, care cereau o majorare a salariilor, scrie Agerpres.

Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi CITEȘTE ȘI Virtual Private Server (VPS) – soluția de la Vodafone care vă permite să configurați mașinile virtuale în funcție de propriile nevoi

SAS considera greva ca fiind o "circumstanță extraordinară", "deoarece nu era intrinsecă exercițiului normal al activității sale (...) și era în afara controlului său efectiv", se arată într-un comunicat al CJUE.

Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta! CITEȘTE ȘI Cargus, soluția de servicii personalizate pentru afacerea ta!

Acum este de datoria instanțelor naționale să rezolve acest caz în conformitate cu decizia CJUE, mai menționează aceeași sursă.

viewscnt
Afla mai multe despre
despagubiri
pasageri
zboruri