Patru și cinci stele în ultima serie de teste EuroNCAP cu mașini produse în România, China și Coreea

Auto/Transporturi   
Patru și cinci stele în ultima serie de teste EuroNCAP cu mașini produse în România, China și Coreea

Scoruri foarte bune pentru mașinile din China, primite la cele mai recente teste EuroNCAP, dar nu toate au fost de cinci stele. Nici modelele Ford produse la Craiova și micul Hyundai Inster n-au atins scorul maxim.

Ford Puma electric și modelele comerciale Tourneo Courier și E-Tourneo Courier au primit scoruri de 4 stele de la EuroNCAP, dar în proceduri mai puțin uzuale. Ford Puma a fost testat în urmă cu trei ani, când a primit 4 stele pentru motorizarea pe benzină. Acum i-a fost alocat același scor și motorizării electrice, deși este posibil ca unele echipamente noi să modifice rezultatele în testele de impact. În același timp, Tourneo Courier, modelul de pasageri, a fost retestat – după ce în 2024 primise 3 stele – și a reușit să obțină un scor mai mare, de 4 stele, acesta fiind acordat după același sistem și propulsiei electrice.

Urmărește-ne și pe Google News

Cele două scoruri au fost comunicate de organizația independentă EuroNCAP împreună cu un set de mașini produse în China, care au parcurs procedurile normale de testare în ultima lună. Dintre acestea, două modele de la Chery (Tiggo 7 și 8) au primit doar 4 stele, în timp ce alte cinci modele, Lynk & Co, Polestar 4 și Zeekr 7X, toate de la Geely, precum și MG P9 EV și Omoda 9 (de la Chery) au primit 5 stele.

Reprezentanții EuroNCAP spun că modelele cu patru stele, Tigo 7 și 8 au dovedit „o defecțiune la airbag-ul cortină”, manifestată prin nedeschiderea acestuia în timpul impactului. După o încercare de remediere, airbag-ul a funcționat la fel de prost, ceea ce a condus la scorul de 4 stele.

Dacia Bigster a depășit deja nume grele de mașini din segmentul C-SUV în Germania și Franța CITEȘTE ȘI Dacia Bigster a depășit deja nume grele de mașini din segmentul C-SUV în Germania și Franța

În privința lui Hyundai Inster, organizația spune că la testul cu bariera laterală ușa șoferului s-a deschis, acest lucru reprezentând un motiv de depunctare. Scorul de 4 stele primit este considerat „meritoriu”, cu mențiunea că „există loc de îmbunătățiri”.

În privința mașinilor de 5 stele, comentariile EuroNCAP fac mici diferențe între acestea. „Fiecare dintre aceste modele a avut performanțe bune în teste, dar în ceea ce privește protejarea pasagerilor în caz de impact, Polestar 4 a fost cel care a impresionat cel mai mult, cu un scor de protecție a ocupanților adulți de 92%, depășind MG P9 și ZEEKR 7X cu 91% și Lynk & Co 02 și OMODA 9, cu 90%”, se arată în analiza transmisă presei. În același timp, a fost remarcat un model pentru sistemele de asistență. „Totuși, când vine vorba de a ajuta șoferii să evite un accident, mașina cu cea mai capabilă suită de sisteme electronice de asistență a șoferului a fost modelul 02 de la Lynk & Co. Scorul său de 89% a fost confortabil înaintea următoarelor modele apropiate - MG P9 și ZEEKR 7X, care au obținut 83%”, mai scrie EuroNCAP.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford puma gen-e
ford tourneo courier
chery tiggo
omoda 9
polestar 4
euroncap
lynk&co 02