Pe fondul reducerii drastice a producției, Airbus taie mii de locuri de muncă

Pe fondul reducerii drastice a producției, Airbus taie mii de locuri de muncă
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 iul 2020

Constructorul aeronautic european Airbus a anunțat că va renunța la 15.000 de locuri de muncă, echivalentul a peste 10% din personal, în contextul în care compania a fost afectată puternic de criza coronavirus.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Airbus este recunoscătoare pentru sprijinul guvernamental care a permis companiei să reducă măsurile de adaptare necasare. Totuși, în contextul în care traficul aerian nu este estimat să revină la nivelul anterior Covid-19 înainte 2023-2025, Airbus este nevoită să ia măsuri suplimentare", a anunțat compania.

Austria majorează subvențiile pentru achiziționarea de mașini și biciclete electrice CITEȘTE ȘI Austria majorează subvențiile pentru achiziționarea de mașini și biciclete electrice

Compania are, în total, 135.000 de angajați.

Luni, directorul general al companiei, Guillaume Faury, a declarat pentru cotidianul german Die Welt că Airbus își va reduce producția și livrările cu aproximativ 40% în următorii doi ani și, în consecință, va renunța și la o parte din angajați.

Boeing, rivalul american al Airbus, a anunțat încă de la finele lunii aprilie că va renunța la circa 16.000 de angajați, inclusiv prin plecări voluntare.

Profitul Airbus din operațiunile de bază a înregistrat o scădere de 49% în primul trimestru.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus
constructor avioane
concedieri industrie
concedieri airbus
locuri de munca pandemie
concedieri covid-19