Pickup-ul Jeep Gladiator, confirmat de fotografii-spion. Modelul ar putea fi lansat anul viitor

Pickup-ul Jeep Gladiator, confirmat de fotografii-spion. Modelul ar putea fi lansat anul viitor
scris 18 mai 2017

Jeep va lansa foarte curând propriul pick-up, cele mai recente fotografii-spion confirmând faptul că dezvoltarea proiectului nu se mai oprește, așa cum s-a întâmplat cu ultimele concepte din acest segment pe care le-a realizat marca americană.

Jeep a prezentat în ultimii ani mai multe concepte de pick-up, toate bazate pe Wrangler, dar care nu au mai ajuns în stadiul de model de serie. Jeep Gladiator a fost unul dintre ele, în 2005, cel care a stat, până la urmă, la baza viitorului model. Fotografiile publicate de  SpiedBuilde confirmă faptul că proiectul se află pe ultima sută de metri. Fiat Chrysler Automotive a anunțat că Jeep va avea propriul pick-up, care va semăna foarte mult cu conceptul, chiar dacă tehnologiile ce se vor regăsi pe acest nou model nu mai corespund cu ceea ce însemna Wrangler acum 12 ani. Potrivit FCA, viitorul pick-up, ce va purta numele de Gladiator, va fi construit în aceeași uzină din Toledo unde se fabrică și Wrangler Unlimited. Lansarea ar urma să fie făcută în 2018, iar mașina să fie livrată în 2019.

Din punct de vedere al datelor tehnice, pickup-ul va fi mai lung decât actualul off-roader, în rest având aceleași dimensiuni. Nici la capitolul motorizare nu vor fi noutăți, după cum arată primele informații. În prezent, Jeep Wrangler Unlimited este echipat cu un motor V6 de 3.6 litri, iar în Europa este disponibil și cu un motor diesel, de 2.8 litri. Aceste propulsoare ar urma să fie preluate și pe Gladiator, dar cu o cutie de viteze nouă, o automată cu 8 trepte, care va fi introdusă și la Wrangler.

FOTO&VIDEO Jeep Compas, noua generație construită pe platformă Fiat, lansată în Europa CITEȘTE ȘI FOTO&VIDEO Jeep Compas, noua generație construită pe platformă Fiat, lansată în Europa

Grupul FCA mai are în acest moment în portofoliu pickup-urile Ram, marcă derivată din Dodge, în 2010, după preluarea Chrysler de către Fiat. De asemenea, Fiat și-a lansat propriul pick-up, dar a utilizat ca bază Mitsubishi L200, un model mult mai potrivit pentru cerințele soft din Europa. Segmentul pickup-urilor cunoaște o puternică dezvoltare, nu doar pe piața americană, ci și în Europa, Orient și Africa, unde Volkswagen, Renault și Mercedes-Benz și-au lansat propriile pickup-uri.

viewscnt
Afla mai multe despre
jeep
pick-up