Pirelli a înlocuit anvelopele rusești destinate exportului în Europa cu anvelope fabricate în România și Turcia

Pirelli a înlocuit anvelopele rusești destinate exportului în Europa cu anvelope fabricate în România și Turcia
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 12 mai 2022
Compania italiană Pirelli a înlocuit anvelopele rusești destinate exportului în Europa cu anvelope fabricate în România și Turcia, ca parte a unui plan pentru atenuarea efectelor conflictului dintre Rusia și Ucraina asupra activității.
Urmărește-ne și pe Google News

De asemenea, compania a direcționat producția din Rusia către piața internă și a diversificat furnizorii de servicii logistice pentru a asigura continuitatea livrărilor de produse finite și materii prime.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

Pirelli a suspendat investițiile în fabricile sale din Rusia, cu excepția celor destinate siguranței, și își limitează treptat activitățile în această țară. În 2021, Rusia a reprezentat 3% din cifra de afaceri a grupului.

Pirelli este al cincilea mare jucător pe piața anvelopelor, după Bridgestone, Michelin, Continental și Goodyear.

Compania, fondată în 1872, are unități de producție în 19 țări și operează o rețea de vânzări cu circa 14.600 puncte în peste 160 de state.

În România, Pirelli este prezentă prin intermediul fabricii din Slatina, inaugurată în 2005. 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
pirelii
anvelope
fabrica slatina
pirelli romania
rusia