Planul Blue Air în Cehia, oficial un eșec

Planul Blue Air în Cehia, oficial un eșec
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 28 mar 2018

Compania low-cost Blue Air, cel mai mare transportator aerian român și al doilea mare jucător pe piața locală, după rivalul ungar Wizz Air, a fost notificată oficial de către conducătorii regiunii cehe Moravia de Sud că între părți nu se poate ajunge la un acord pentru zboruri către Milano, Bruxelles, Roma, Barcelona și Lviv. Profit.ro a anunțat la finele anului trecut că Blue Air a deschis o subsidiară în Cehia, pentru a opera aceste zboruri, dar că ulterior negocierile cu autoritățile locale au intrat în impas, fiind invocate probleme de ordin juridic și de corelare a legislației din cele două țări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Ambele părți nu au fost de acord, așa că am trimis astăzi României o scrisoare că încheiem această cooperare. Diferența dintre legea cehă și cea românească este puțin mai mare. Nu am putut unifica unele neconcordanțe în legislația cehă și română. Am încercat să rezolvăm acest lucru, dar cerințele din partea românească au crescut. Nu am fost de acord, așa că am trimis companiei o scrisoare pentru a pune capăt cooperării. Nu vedem o altă perspectivă", a anunțat Bohemil Shimek, directorul executiv al Regiunii Moravia de Sud.

VIDEO Huawei vrea să lanseze un smartphone compatibil cu tehnologia Blockchain CITEȘTE ȘI VIDEO Huawei vrea să lanseze un smartphone compatibil cu tehnologia Blockchain

Autoritățile locale au început să negocieze cu alte companii aeriene cu care să lucreze.

Planul prevedea operarea de zboruri către Milano și Bruxelles de trei ori pe săptămână, precum și către Roma, Barcelona și Lviv de două ori pe săptămână. De asemenea, din iunie până în septembrie, compania aeriană planificase lansarea zborurilor sezoniere către Split și Dubrovnik. 

Tranzacție: Tibbett Logistics, jucător de top pe piața de logistică din România, a fost preluat de japonezii de la Yusen Logistics, parte a uneia dintre cele mai mari și mai vechi companii de transport din lume CITEȘTE ȘI Tranzacție: Tibbett Logistics, jucător de top pe piața de logistică din România, a fost preluat de japonezii de la Yusen Logistics, parte a uneia dintre cele mai mari și mai vechi companii de transport din lume

Presa locală punctează că, după anunțul de înființare a firmei Blue Air Moravia, operatorul aerian maghiar Wizz Air a renunțat la Brno, efectuând pe 8 ianuarie ultimul zbor către aeroportul din Londra.

La finele anului trecut, Profit.ro a anunțat că membrii Consiliului Regional din Moravia de Sud au aprobat înființarea companiei Blue Air Moravia, la care va deține, prin subsidiara Jihomoravská rozvojová společnost, o participație de 35%, restul acțiuniilor revenind SC Blue Air-Airline Management Solutions.

Înființarea companiei face parte din planul de dezvoltare al regiunii cehe, Consiliul pregătind o investiție de 60 milioane coroane (peste 2,3 milioane euro) în acest an.

Autoritățile regionale estimează că parteneriatul cu Blue Air va contribui la creșterea numărului de pasageri pe aeroportul din Brno cu circa 130.000 de persoane anual.

Blue Air ar putea opera două noi rute aeriene din 2018, București-Cairo și București-Tbilisi CITEȘTE ȘI Blue Air ar putea opera două noi rute aeriene din 2018, București-Cairo și București-Tbilisi

Blue Air va aloca bazei de la Brno o aeronavă Boeing 737-500 cu 126 de locuri. 

Blue Air a fost înființată în 2004 și s-a dezvoltat de-a lungul anilor devenind un operator aerian paneuropean, cu baze operaționale în România, Cipru, Italia și Marea Britanie.

În 2016, Blue Air a devenit cea mai mare companie aeriană românească, depășind în premieră compania de stat Tarom după numărul de pasageri transportați.

Compania low-cost operează zboruri către peste 100 de rute, din 16 țări, având opt baze operaționale, în București, Bacău, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Larnaca, Liverpool și Torino.

Blue Air este al doilea mare jucător pe piața locală, după rivalul ungar Wizz Air.

Compania țintește afaceri anuale de 400 milioane euro și aproximativ 5 milioane de pasageri transportați.

viewscnt
Afla mai multe despre
blue air
moravia
subsidiara
cehia
parteneriat
blue air moravia