Planul BMW pentru electrificare: peste 7 milioane de vehicule cu încărcare, în zece ani

Planul BMW pentru electrificare: peste 7 milioane de vehicule cu încărcare, în zece ani
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 13 aug 2020

BMW Group anunță că intenționează să vândă peste 7 milioane de vehicule electrice și plug-in hybrid în următorii 10 ani, din care mai mult de jumătate vor fi complet electrice.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW anunță un plan pentru 10 ani pentru sustenabilitate, precizând că vrea să devanseze Acordul de la Paris pentru climat, principala țintă fiind expansiunea mobilității electrice. Compania spune că, în acest moment, vânzările BMW și MINI electrice și PHEV însumează 13,3% din piața europeană de automobile, potrivit datelor IHS Markit. BMW spune că procentul reprezintă de 1,5 ori mai multe mașini electrificate decât cota medie pe care o au mărcile din Europa, respectiv 8%. BMW țintește însă creșterea acestei valori la o treime în 2021 și la 50% în 2030.

În acest moment, vehiculele electrificate ale BMW și MINI sunt vândute pe 74 de piețe ale lumii, cu un volum atins de peste 500.000 unități, la finalul lui 2019.Până la sfârșitul lui 2021 BMW Group susține că va depăși 1 milion de vehicule. Până în 2030, suma acestor vehicule va depășit 7 milioane, mai precizează reprezentanții companiei, din care mai mult de 60% vor fi complet electrice. Emisiile produse de vehiculele BMW Grop pe kilometru se vor reduce cu circa 40%, se mai arată în planul BMW.

Românii pot comanda noul Renault Captur E-Tech PHEV și primesc bonus ... o trotinetă CITEȘTE ȘI Românii pot comanda noul Renault Captur E-Tech PHEV și primesc bonus ... o trotinetă

BMW confirmă cu această ocazie câteva din viitoarele modele electrice: Serie 7, Serie 5 și X1, care vor avea aceeași strategie multi-energie, lansată anul acesta pe SUV-ul X3 cu varianta iX3. Acesta a fost prezentat în premieră luna trecută și va fi lansat pe piețele luimii începând din acest an.

BMW Group își dezvoltă și infrastructura de încărcare. Compania va oferi diferite tipuri de stații de încărcare, pentru instalare acasă, oferte și carduri de acces pentru stațiile publice, la peste 155.000 puncte de încărcare din Europa, în același timp extinzând rețeaua de stații de încrăcare de tip corporate, la aproximativ 4.100 de puncte doar în Germania.

Nu în ultimul rând, începând din acest an, BMW Group susține că va alimenta toate locațiile de producție din întreaga lume cu electricitate „verde” 100%.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw electrice
masini electrice
bmw ix3
serie 7 electric
serie 5 electric