Platforma pentru mașini rulate Spotawheel, proaspăt lansată în România, obține o finanțare de 110 milioane euro

Platforma pentru mașini rulate Spotawheel, proaspăt lansată în România, obține o finanțare de 110 milioane euro
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 28 apr 2022

Platforma digitală pentru mașini rulate Spotawheel, proaspăt lansată în România, a atras o investiție de 110 milioane de euro, fonduri ce vor fi folosite pentru finanțarea expansiunii în Europa, inclusiv pentru creșterea numărului de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Spotawheel a încheiat o rundă de finanțare de tip Serie B, în care a atras 110 milioane de euro în capitaluri proprii și împrumuturi garantate cu active de la VenturesFriends și alți investitori, printre care Adevinta Ventures, Uniqa Ventures, Rockaway Ventures, Velocity Partners, FJ Labs și Collective Spark.

Anterior, Spotawheel a strâns aproximativ 20 milioane de euro de la investitori.

Dacia Sandero pierde locul 1 în Europa. Dacia Spring a ajuns din urmă Renault Zoe și VW ID.4 CITEȘTE ȘI Dacia Sandero pierde locul 1 în Europa. Dacia Spring a ajuns din urmă Renault Zoe și VW ID.4

Noua finanțare va sprijini creșterea echipei Spotawheel cu peste 700 de angajați în următoarele 12 luni, precum și planurile de extindere pe piețele europene, inclusiv în Europa Centrală și de Est.

Spotawheel a anunțat, marți, lansarea pe piața din România a platformei sale de cumpărare-vânzare a mașinilor second-hand, confirmând astfel informațiile anunțate la începutul anului de Profit.ro.

Compania, aflată încă la nivel de startup, fondată în 2016 și având sediul central la Atena, mai are operațiuni în Grecia, Polonia și Germania, cu peste 350 de angajați în total.

La acest moment, compania are peste 20 de posturi disponibile pentru operațiunile din București, potrivit datelor de pe platformă.

Spotawheel a fost lansată de grecii Charis Arvanitis, Kyriakos Agadakos și Christos Zis pentru a intermedia, exclusiv online, tranzacțiile de cumpărare și vânzare de mașini second-hand.

Până în 2025, Spotawheel intenționează să se extindă în cel puțin cinci țări, cu o platformă paneuropeană, valorificând o piață de vehicule second-hand estimată la 540 de miliarde de dolari, cu peste 35 de milioane de tranzacții anuale cu utilizatori finali.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
spotawheel
masini rulate
masini second hand
platforma online vanzari masini
finantare
investitie