Porsche 911, cel mai profitabil automobil din industria auto

Porsche 911, cel mai profitabil automobil din industria auto
scris 13 sep 2019

Porsche 911 este cel mai profitabil automobil din lume, depășind alte modele premium sau de lux precum Ferrari F8, Aston Martin DBX, Mercedes-Benz GLE sau BMW X5.

Porsche 911 a generat cel mai mare profit pe exemplarul vândut, potrivit unor calcule Bloomberg, chiar dacă cel mai celebru model din portofoliul Porsche este depășit în popularitate, în acest moment, de SUV-rile Macan sau Cayenne.

Actualul Porsche 911 este a opta generație a acestui model, cea cu cod intern 992, fiind lansată anul trecut. Prețul său, pe piața din Germania, este de 104.000 euro, iar contribuția fiecărui model la veniturile companiei este de 47% din preț. La un volum de 38.750 de exemplare vândute, contribuția ajunge la 2,2 miliarde euro. Veniturile lui 911 în bugetul Porsche au o pondere de 29%, potrivit calculelor Bloomberg.

VIDEO & FOTO Salonul Auto din Frankfurt: Noul Land Rover Defender, doar o amintire a bătrânului off-roader. Unul dintre puținele automobile cu istorie își încheie existența CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Salonul Auto din Frankfurt: Noul Land Rover Defender, doar o amintire a bătrânului off-roader. Unul dintre puținele automobile cu istorie își încheie existența

Pentru comparație, ne sunt oferite și valorile altor modele care oferă profituri însemnate companiilor care le produc și vând. Astfel, Aston  Martin DBX are o marjă de 40%, dar o contribuție netă la venituri de 21%. Ferrari F8 Tributo, o mașină care costă peste 150.000 de euro, aduce 50% profit brut companiei, dar contribuția în veniturile totale este de 17%. Și BMW X5 sau Mercedes Benz GLE, două SUV-uri premium, printre cele mai scumpe de pe piață, contribuie cu 25% din prețul lor la profitul producătorilor, dar contribuția în venitul total este de 16% pentru fiecare din ele.

Și compania Porsche este considerată cea mai profitabilă din industria auto, având o marjă operațională de 16,6%, în 2018. Intervalul marjei de profit considerat realist, pentru industria auto, este de 5 - 10%.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
pret 911
marja profit porsche
noul 911