Porsche a emis cel mai mare ”Schuldschein verde”, de 1 miliard de euro

Porsche a emis cel mai mare ”Schuldschein verde”, de 1 miliard de euro
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 aug 2019

Porsche AG a anunțat că a emis cel mai mare Schuldschein „verde”, un mecanism de finanțare care să-i asigure fondurile necesare pentru proiectul electric Taycan.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche a plasat un Schuldschein de 1 miliard de euro, cu scadențe de cinci, șapte și zece ani, precum și rate fixe și variabile ale dobânzii. Constructorul din Stuttgart susține că este prima tranzacție de acest tip realizată de un constructor auto. Finanțarea prin Schuldschein s-a născut în Germania, fiind foarte clar reglemenată prin lege, având costuri mai mici decât obligațiunile și fiindu-i specific faptul că nu se tranzacționează pe piața bursieră.

Porsche spune că fondurile vor fi utilizate exclusiv pentru refinanțarea proiectelor durabile. Porsche a emis acest Schuldschein verde în tranșe, precizând că cererea uriașă a dus la creșterea valorii stabilite inițial.

„Am văzut că tot mai mulți investitori vor să investească fondurile în mod durabil. Prin acest program, le oferim o astfel de oportunitate”, spune Lutz Meschke, vicepreședinte și membru al Comitetului executiv pentru Finanțe și IT la Porsche. „Am reușit să emitem acest Schuldschein în condiții extrem de favorabile în actualul mediu al pieței de capital. Acest lucru arată nivelul ridicat de încredere pe care îl au investitorii în dezvoltarea pe termen lung a mărcii noastre și în compania Porsche”, mai spune Meschke.

Porsche a identificat un portofoliu de proiecte verzi de peste 2,75 miliarde de euro. Din această sumă, aproximativ 55% se referă la costurile pentru instalațiile de producție eficiente din punct de vedere energetic, care contribuie la conservarea resurselor și 45% la costurile de dezvoltare. La momentul la care cupoanele au fost emise, compania alocase deja integral fondurile în contextul portofoliului de proiecte ecologice.

Anunțul oficial precizează că la tranzacție au subscris peste 100 de investitori instituționali, bănci, fonduri de pensii și companii de asigurare. Cererea uriașă a investitorilor internaționali care nu au participat în trecut la programele Schuldschein realizate de Porsche a fost deosebit de încurajatoare. Aceasta a provenit în primul rând din regiunea Asiei. Tranzacția a fost organizată de Landesbank Baden-Württemberg, Bayern LB și ING. În plus, ING a oferit sprijin în calitate de „consilier verde” - expert în tranzacții ecologice Schuldschein.

VIDEO Un automobil Tesla Model 3 a luat foc la Moscova, după ce a lovit un vehicul de tractare pe autostradă CITEȘTE ȘI VIDEO Un automobil Tesla Model 3 a luat foc la Moscova, după ce a lovit un vehicul de tractare pe autostradă

Ca parte a strategiei sale de digitalizare, Porsche a participat și prin intermediul platformei de finanțare de la terți „Debtvision”. Creditorii își pot comercializa Schuldschein pe această platformă în mod eficient și transparent și cupoanele pot ajunge la o bază largă de investitori.

Porsche Taycan complet electric constituie nucleul portofoliului de produse ecologice care s-a calificat pentru finanțare prin instrumente financiare ecologice, mai explică cei de la Porsche AG.

În fabrica de asamblare cu mai multe etaje dedicată modelului Taycan, sunt utilizate sisteme automate ghidate (AGV). Ele aduc o flexibilitate fără precedent procesului de producție. AGV-urile se deplasează pe o podea plată - spre deosebire de banda transportoare tradițională, sistemul transportor nu mai trebuie să aibă propriile fundații. Acest lucru reduce înălțimea clădirii și asigură că aceasta nu afectează negativ circulația aerului în zona Stuttgart-Zuffen-hausen. Toate clădirile recent construite au fost proiectate pentru eficiență energetică și termică maximă. Procesele de producție respectă principiul utilizării cât mai eficiente a resurselor.

Porsche Taycan va fi prezentat în septembrie și va fi lansat pe piață la sfârșitul anului. La nivel global, există deja peste 20.000 de cumpărători care s-au înscris pe lista de comenzi și plătit o rezervare.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
schuldschein
finantare porsche taycan
masini electrice