Porsche România a importat aproape 500.000 de vehicule de la intrarea pe piața din România, în urmă cu 20 de ani

Porsche România a importat aproape 500.000 de vehicule de la intrarea pe piața din România, în urmă cu 20 de ani
scris 20 feb 2018

Porsche România, cel mai mare importator de automobile din țara noastră,  a livrat 455.055 de autoturisme în ultimii 20 de ani, de la intrarea pe piață, sub mărcile Volkswagen, Audi, Seat sau Skoda, potrivit datelor publicate de companie.

Anul trecut, Porsche România, subsidiară a Porsche Holding, a înregistrat cel mai bun rezultat de la declanșarea crizei economice din anii 2008 - 2009. Datele furnizate arată că cifra de afaceri a crescut până la 638 milioane de euro, cu 16% mai mult față de 2016, în timp ce numărul total de unități vândute în 2017 s-a ridicat la 31.569, reprezentând o creștere de 13% față de anul precedent.

Brent Valmar, director general Porsche România: „2018 este un an special pentru Porsche România: marcăm 20 de ani de activitate pe această piață și ne poziționăm pentru a continua creșterea susținută de până acum. Dorim să ne păstrăm poziția de lider în topul importatorilor auto și să depășim pragul de 50.000 de unități vândute anual, până cel târziu în 2025”.

Kurt Leitner, director general Porsche România: „Am construit un business performant în România și succesul nostru de până acum este o fundație solidă pentru obiectivele pe care ni le propunem de acum înainte. Cu noua strategie de mobilitate și programul internațional Future Sales, ne vom concentra mai mult asupra clientului, cu un plus de rapiditate în servicii, flexibilitate și confort. În ceea ce privește modelele comercializate, trei tendințe majore vor schimba piața auto: mobilitatea electrică, mașinile autonome și conectivitatea. Ținta noastră pentru 2025 este să atingem un volum de vânzări de 12.000 de vehicule electrice pe an, dintr-un total de 50.000 de unități vândute anual.”

 Volkswagen Group începe anul 2018 cu o creștere de 10 procente și cea mai bună lună ianuarie din istoria grupului CITEȘTE ȘI Volkswagen Group începe anul 2018 cu o creștere de 10 procente și cea mai bună lună ianuarie din istoria grupului

Porsche Romania și-a propus să livreze în acest an 500 autovehicule electrice și să continue instalarea stațiilor de încărcare pentru autovehiculele electrice în rețeaua proprie, astfel încât în cel mult doi ani, toți dealerii Porsche România să aibă în dotare stații de încărcare.

Reprezentanții companiei au anunțat că Porsche România va fi prezentă la Salonul Internațional Auto București 2018, luna viitoare, unde va prezenta cele mai noi modele ale grupului VW, dar și modele aniversare special concepute pentru clienții din România.

Bilanțul Porsche România după cei 20 de ani petrecuți pe piață arată că a generat, împreună cu partenerii săi, peste 3.500 de locuri de muncă la nivel național în sediul propriu și rețeaua celor 82 de distribuitori prezenți în 26 de județe.

Porsche România a fost înființată în decembrie 1997, când s-a semnat contractul de import pentru mărcile Volkswagen și Audi. Primul autoturism livrat de companie fost un Volkswagen Polo Variant de 75 de cai putere.

Porsche România este importatorul general pentru mărcile Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Autovehicule Comerciale și Das WeltAuto. Compania distribuie autovehicule prin intermediul rețelei sale care numără 82 de centre proprii și dealeri independenți autorizați, în 26 de județe.

Porsche România este filiala locală a Porsche Holding GmbH din Salzburg. Subsidiara concernului Volkswagen AG, Porsche Holding Salzburg, este cea mai mare companie de retail din industria auto din Europa și își desfășoară activitatea în 27 de țări din Europa, America de Sud și Asia. Compania are o rețea internațională de 426 de dealeri și un număr total de 29.500 de angajați. În anul 2017, Porsche Holding GmbH a comercializat peste 1 milion de autovehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche
romania
vw
audi
skoda
seat