Presa germană: UE va înăspri și mai mult limitele pentru emisiile automobilelor

Presa germană: UE va înăspri și mai mult limitele pentru emisiile automobilelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 sep 2020

Comisia Europeană va propune ca UE să înăsprească și mai mult limitele pentru emisiile automobilelor, a anunțat publicația germană Sueddeutsche Zeitung, care citează un material intern al Executivului comunitar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel, Comisia Europeană va propune ca în 2030 nivelul mediu al emisiilor de dioxid de carbon (CO2) pentru noile mașini să fie cu 50% sub nivelul din 2021, relatează Agerpres.

Taxa Oxigen este returnată. Documentele necesare bucureștenilor pentru a-și primi banii îanpoi CITEȘTE ȘI Taxa Oxigen este returnată. Documentele necesare bucureștenilor pentru a-și primi banii îanpoi

Purtătorul de cuvânt al Executivului comunitar nu a dorit să comenteze informația.

Conform datelor UE, 15% dintre emisiile de CO2 ale UE sunt produse de autoturisme și autoutilitare. UE a adoptat o lege care să consolideze standardele privind emisiile de gaze, introducând un obiectiv de reducere a emisiilor de CO2 de 37,5% pentru autoturismele noi și de 31% pentru furgonetele noi până în 2030, de la nivelul din 2021.

Orban susține că deschiderea metroului din Drumul Taberei e o chestiune ”de ordinul zilelor” CITEȘTE ȘI Orban susține că deschiderea metroului din Drumul Taberei e o chestiune ”de ordinul zilelor”

Asociația Germană a Industriei Auto (VDA) a anunțat că va respinge cu fermitate înăsprirea limitelor pentru emisiile mașinilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
emisii
automobile
ue
inasprire
limite
poluare