Prima mașină Apple va folosi o platformă dezvoltată de Hyundai

Prima mașină Apple va folosi o platformă dezvoltată de Hyundai
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 3 feb 2021

Platforma electrică E-GMP, a celor de la Hyundai, ar putea sta la baza primei mașini produse și vândute de Apple, care va colabora în acest sens și cu alți mari producători auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Renumitul analist chinez, Ming-Chi Kuo, sursă a unui mare număr de previziuni legate de Apple care s-au confirmat de-a lungul timpului, face cunoscute o serie de noi informații legate de primul autoturism dezvoltat de gigantul american.

Astfel, prima mașină Apple se va baza pe E-GMP, o platformă pentru vehiculele electrice care folosesc baterii, dezvoltată de Hyundai și lansată în ultima lună a anului trecut.

Automobile Dacia a prelungit contractul cu Globalworth CITEȘTE ȘI Automobile Dacia a prelungit contractul cu Globalworth

E-GMP este compusă din două motoare, o suspensie spate cu cinci legături, o osie integrată, celulele bateriei, un sistem de încărcare și alte componente ale șasiului.

Conform celor de la Hyundai, noua platformă pentru mașini electrice are o autonomie de 500 kilometri și se încarcă până la 80% din capacitate în doar 18 minute. Viteza maximă este de 260 km/h, iar accelerarea până la 100 km/h se face în 3,5 secunde.

Kuo crede că Apple va scurta semnificativ timpul de dezvoltare a primei sale mașini, prin colaborarea cu Hyundai. Zvonurile anterioare susțineau că procesul de dezvoltare al acesteia este greoi și că, din cauza numeroaselor dificultăți de producție, vor trece mai mulți ani până la intrarea pe piață.

Compania americană va colabora cu diverși producători auto pentru anumite tehnologii, precum cele care țin de baterii și semiconductori, urmând să se concentreze pe capacitățile autonome ale mașinii.

General Motors și PSA, al doilea cel mai mare producător auto din Europa, sunt alte companii importante cu care Apple va colabora pentru dezvoltarea primei sale mașini.

Apple își va promova autoturismul drept "very high-end" și-l va vinde la un preț mult mai mare decât modelele concurente de pe piața mașinilor electrice autonome, susține analistul chinez.

viewscnt
Afla mai multe despre
mașină
electrica
apple
hyundai