Primele prețuri ale Dacia Jogger Hybrid 140, primul automobil full hibrid construit la Mioveni

Primele prețuri ale Dacia Jogger Hybrid 140, primul automobil full hibrid construit la Mioveni
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 dec 2022

Dacia a anunțat că în luna ianuarie va da startul comenzilor pentru primul automobil full hibrid construit la Mioveni, Jogger. Chiar dacă anunțul nu a inclus și primele prețuri, constructorul a publicat prețurile pentru piața din Franța, cea mai mare piață a mărcii Dacia și pentru Germania, ce mai mare piață auto din UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Dacia Jogger Hybrid 140, versiunea de motorizare echipată cu trei motoare, unul pe benzină de 1.6 litri, și două motoare electrice, va putea fi comandat începând din luna ianuarie, după cum a anunțat producătorul român. Mașina va avea 140 CP, va putea rula exclusiv electric pe distanțe scurte, în oraș, și va recupera energia la frânare și decelerare, într-o baterie care va alimenta ulterior cele două motoare electrice.

FOTO Prima imagine cu viitorul SUV electric al Ford, construit în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Prima imagine cu viitorul SUV electric al Ford, construit în Europa

Dacia a anunțat acum și primele prețuri, cele destinate clienților francezi, prețuri care vor fi destul de apropiate și în România, vând în vedere listele de prețuri ale celorlalte modele din gamă.

Astfel, dacă Jogger cu motorizare cucombustie, pe benzină, poate fi comandat în prezent de la 16.990 euro, motorizarea hibrid va putea fi comandată începând de la 24.600 euro. De asemenea, în Germania, Jogger Hybrid a fost anunțat cu un preț de pornire de 23.800 de euro, mai scump cu 7.000 de euro față de versiunea cea mai ieftină a modelului. În România, motorul ECO-G 100, cel mai accesibil, costă 16.490 euro, cu numai 50 de euro mai puțin decât în Franța. Este de așteptat ca diferența pentru hibrid să fie comparabilă, astfel că anticipăm că prima Dacia hibrid va putea fi cumpărată în România cu aproximativ 24.000 euro.

Mașina va fi eligibilă pentru finanțare prin Programul Rabla, care înseamnă un ecobonus de 3000 de lei, care se adaugă celor oferite în funcție mașinile casate.

Se deschid comenzile: Dacia lansează modelul Jogger Hybrid 140 CITEȘTE ȘI Se deschid comenzile: Dacia lansează modelul Jogger Hybrid 140

Noua versiune hibridă a lui Jogger a fost gândită pentru a integra bateria de tracțiune specifică motorizării hibride fără să afecteze spațiul destinat pasagerilor sau bagajelor. Mai exact, bateria este instalată sub planșeu, în locul roții de rezervă, la fel ca rezervorul GPL în cazul motorizării ECO-G 100.

Încărcarea bateriei în modul specific hibrid,  „B" („Brake"), permite prin intermediul cutiei de viteze automată amplificarea frânării regenerative și creșterea eficienței frânei de motor și asigură un nivel mai ridicat al recuperării de energie.

Frânarea regenerativă, capacitatea înaltă de recuperare a energiei, caracteristică bateriilor de 1,2 kWh (230V), la care se adaugă randamentul cutiei automate, permit rularea în oraș în mod 100% electric până la 80% din timp. Mai mult, motorul va reduce consumul cu până la 40% (în condiții similare de conducere cu un motor echivalent pe benzină). Consumul este îmbunătățit și cu ajutorul pornirii exclusiv electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia jogger hibrid
preturi jogger hybrid
comenzi jogger hybrid