Primul pas: Șoferii vor scăpa de puncte de penalizare, pentru abaterile din trafic, doar mergând la film

Primul pas: Șoferii vor scăpa de puncte de penalizare, pentru abaterile din trafic, doar mergând la film
scris 26 feb 2019

Șoferilor le vor putea fi anulate 2 puncte de penalizare primite ca urmare a abaterilor din trafic doar în urma unei simple vizionări de filme educative despre urmările grave ale neatenției în trafic sau ale unui comportament neadecvat la volan, prevede un proiect de lege adoptat de senatori. Conducătorii de autovehicule vor putea beneficia de această clemență din partea poliției doar o singură dată într-un interval de interval de 6 luni și cu condiția ca punctele respective să nu fi condus la suspendarea permisului.

Autorii inițiativei legislative arată că propunerea lor este inspirată din practica altor state, cu rezultate îmbucurătoare în ceea ce privește corectarea voluntară a unor acțiuni greșite la volan.

Astfel, proiectul adoptat de senatori prevede că: ”În cazul aplicării a 2 puncte de penalizare, altele decât cele premergătoare suspendării permisului de conducere, titularul acestuia poate cere anularea acestor 2 puncte în urma prezentării dovezii faptului că a participat la vizionarea unui film educativ realizat de Poliția Română, despre efectele nerespectării regulilor în trafic”.

Potrivit unor adăugiri aduse de senatori proiectului, ”conducătorul poate face această solicitare o singură dată într-un interval de șase luni”.

Dacia, campioană la vânzări în Europa la persoane private. Companiile continuă să prefere mărci premium CITEȘTE ȘI Dacia, campioană la vânzări în Europa la persoane private. Companiile continuă să prefere mărci premium

Filmele educative vor fi vizionate în structurile și la partenerii aprobați de Poliția Română, cu dreptul șoferilor de a le fi eliberată dovada de participare la vizionare.

Pentru a se asigura că șoferii înțeleg responsabilitatea enormă pe care o au în calitate de conducători auto chiar de la bun început, proiectul mai prevedea, însă, ca șoferilor începători să le poată fi suspendat mai ușor permisul de conducere. Prin urmare, pentru posesorul cu o vechime mai mică de 1 an, autorii proiectului propuneau ca permisul să fie suspendat la acumularea a 12 puncte de penalizare, nu a 15 puncte ca în cazul celorlalți șoferi.

Senatorii au eliminat însă această prevedere din proiectul legislativ, care va fi transmis acum spre aprobare și Camerei Deputaților și va putea intra în vigoare după adoptarea de către deputați.

viewscnt
Afla mai multe despre
soferi
conducator
auto
film
vizionare
puncte
penalizare
anulare
suspendare
politia
proiect
lege