Principalul port românesc așteaptă o sosire masivă de cereale din Ucraina

 Principalul port românesc așteaptă o sosire masivă de cereale din Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iul 2023

Portul românesc Constanța, de la Marea Neagră, se pregătește pentru sosirea masivă de cereale din Ucraina, după refuzul Rusiei de a prelungi acordul privind coridorul de export mediat de Turcia și ONU, relatează agenția EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Directorul pentru operațiunile cu cereale al Portului Constanța, Dan Dolghin, a declarat, pentru EFE, că estimează o creștere puternică a traficului cu cereale "începând de luna viitoare, odată cu începerea campaniei de recoltare în Ucraina", scrie Agerpres.

Raport oficial CFR: Întârzierile trenurilor de călători au crescut în 2022 cu aproape un milion de minute. Viteza trenurilor de marfă: 15,6 km/oră CITEȘTE ȘI Raport oficial CFR: Întârzierile trenurilor de călători au crescut în 2022 cu aproape un milion de minute. Viteza trenurilor de marfă: 15,6 km/oră

Portul Constanța, cel mai mare din România, a înregistrat anul trecut, în perioada de la începerea invaziei ruse în Ucraina, în februarie, și deschiderea coridorului mediat de Turcia și ONU, în iulie, o creștere masivă a sosirilor de cereale ucrainene, mai scrie EFE.

Dolghin a prezentat situația din 2022 drept "o provocare" pentru infrastructura portului românesc, o situație care ar putea acum să se repete.

De când a început invazia rusă, cerealele ucrainene ajung în portul Constanța cu trenul, camioane sau nave care pleacă din porturi mici de pe malul ucrainean al Dunării.

viewscnt
Afla mai multe despre
constanta
port
cereale