Producătorii auto vor actualiza softurile a 600.000 mașini diesel în Austria. Sprijin financiar de până la 10.000 euro la cumpărarea unui vehicul electric

Producătorii auto vor actualiza softurile a 600.000 mașini diesel în Austria. Sprijin financiar de până la 10.000 euro la cumpărarea unui vehicul electric
scris 22 aug 2017

Reprezentanții companiilor auto, printre care Mercedes-Benz, BMW, Volkswagen și Renault, au convenit cu autoritățile austriece un pachet de măsuri în vederea reducerii poluării aerului, inclusiv actualizarea softurilor în cazul a peste 600.000 de vehicule echipate cu motoare diesel și acordarea de stimulente financiare la cumpărarea de automobile electrice.

Măsurile au fost anunțate astăzi de ministrul Transporturilor din Austria, Joerg Leichtfried, la finalul unei întâlniri cu oficiali ai Mercedes-Benz, BMW, Kia, Ford, Renault, Porsche, Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Hyundai, Mitsubishi și Opel, scrie Reuters.

Înțelegerea agreată cu producătorii auto vizează actualizarea softurilor pentru mai mult de 600.000 de automobile pe motorină, acordarea de vouchere celor care își duc mașinile în service, precum și un sprijin financiar însumând aproximativ 10.000 euro de persoană la cumpărarea unui vehicul electric.

Inginerii români de la Continental învață mașinile să parcheze singure. Cu ajutorul unui soft, șoferii pot memora proceduri de parcare CITEȘTE ȘI Inginerii români de la Continental învață mașinile să parcheze singure. Cu ajutorul unui soft, șoferii pot memora proceduri de parcare

Prin actualizările de software se va obține o reducere cu 25%-30% a oxizilor de azot, a spus Leichtfried.

Germania a anunțat un acord similar la începutul lunii, prin care producătorii auto s-au angajat să actualizeze softurile computerelor a peste 5 milioane de vehicule diesel și să acorde bonusuri celor care vor să își schimbe mașina cu una electrică sau mai puțin poluantă.

Costurile totale cu actualizarea softurilor și bonusurile acordate proprietarilor de mașini diesel în Germania sunt estimate la aproximativ 1 miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
austria
masini diesel
actualizari soft
poluare
emisii
acord