Program de tipul ”Rabla” pentru încurajarea cumpărării de autovehicule electrice de către companiile care dețin flote de mașini

Program de tipul ”Rabla” pentru încurajarea cumpărării de autovehicule electrice de către companiile care dețin flote de mașini
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 ian 2023

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, anunță intenția autorităților de a implementa un program de tipul ”Rabla” pentru autoturisme electrice care să se adreseze agenților economici care vor să își înnoiască parcurile auto.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vom majora bugetul cu cel puțin 15% la mașinile electrice și vom lansa și un program de flote comerciale, prin care vom ajuta și companiile private să beneficieze de un sprijin mai mare de 200.000 de euro pentru mașinile electrice. Acest program trebuie să treacă și prin Consiliul Concurenței, prima dată vom notifica Consiliul Concurenței pentru o chemă de ajutor de stat, dar și acolo vom avea un program mai ambițios de a susține inclusiv companiile private”, a afirmat, la TVR Info Tanczos Barna.

VIDEO Podul suspendat de la Brăila: Cum arată lucrările la începutul anului CITEȘTE ȘI VIDEO Podul suspendat de la Brăila: Cum arată lucrările la începutul anului

Ministrul Mediului a menționat că printre firmele care pot beneficia de program sunt cele de taximetrie sau de distribuție.

Tanczos s-a declarat bucuros că începe să crească numărul mașinilor electrice, în Capitală, dar și în țară, inclusiv în mediul rural, autoturisme folosite pentru navetă pe distanțe scurte, scrie News.ro.

În ceea ce privește dezvoltarea infrastructurii pentru încărcarea autovehiculelor electrice, Tanczos Barna a spus că este nevoie de acest lucru, anunțând că sunt contracte semnate de Administrația Fondului pentru Mediu cu peste 1.000 de primării pentru realizarea de stații de încărcare, iar Ministerul Dezvoltării va realiza peste 13.000 de stații de încărcare.

”Sunt convins că în doi-trei ani de zile infrastructura va fi mult, mult mai bine dezvoltată decât până acum”, a adăugat ministrul.

El a subliniat că România este ”foarte departe” de a opri finanțarea pentru achiziționarea de mașini electrice.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla
masini electrice