Ford alege LG în locul SK pentru fabrica ce va furniza baterii către uzinele Otosan, inclusiv la Craiova

Ford alege LG în locul SK pentru fabrica ce va furniza baterii către uzinele Otosan, inclusiv la Craiova
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 10 ian 2023

Ford Otosan va produce mașini electrice cu ajutorul bateriilor LG, în locul celor produse de SK, cu care Ford avea anterior o înțelegere. Informațiile au fost transmise de reprezentanți Ford, potrivit Bloomberg, care confirmă că SK va fi menținută în alte contracte ale mărcii americane.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O nouă uzină de baterii va fi construită de LG Energy Solution în Turcia, în parteneriat cu Ford, pentru a furniza unitățile necesare viitoarelor mașini electrice pe care le va construi Ford Otosan în propriile uzine, potrivit informațiilor confirmate de Bloomberg din surse interne Ford.

Informația vine în urma apariției zvonurilor potrivit cărora Ford renunță la contractul cu SK On pentru noua uzină de baterii.

SURPRIZĂ Lukoil, prima companie care a ieftinit carburanții de la începutul anului, înaintea liderului pieței. Explicații CITEȘTE ȘI SURPRIZĂ Lukoil, prima companie care a ieftinit carburanții de la începutul anului, înaintea liderului pieței. Explicații

În perioada următoare, Ford și LG vor semna un memorandum de înțelegere care să parafeze viitorul contract dintre cele două companii.

Sursele au mai precizat că parteneriatele cu SK On vor rămâne în vigoare pentru unitatea din SUA și pentru cea din Ungaria, care urmează să-și mărească capacitatea.

Fabrica de baterii din Turcia ar trebui să înceapă să producă în 2025, cu o capacitate de 30 până la 45 de GWh, dacă parametri stabiliți anterior între Ford, Koc Holding și SK On vor fi menținuți.

Record istoric de vânzări pentru mașinile de lux Rolls-Royce, cu ajutorul noilor milionari din Orient și SUA CITEȘTE ȘI Record istoric de vânzări pentru mașinile de lux Rolls-Royce, cu ajutorul noilor milionari din Orient și SUA

Ford Otosan, un parteneriat între Ford și holdingul turc Koc, are un plan ambițios în cadrul căruia urmează să producă atât cele două versiuni Transit electrice, în uzinele din Turcia, cât și trei modele electrice în România, în uzina pe care a preluat-o în 2022.

Uzina de baterii pe care Ford Otosan și LG o vor construi în apropiere de Ankara va furniza baterii inclusiv pentru uzina din Craiova, având în vedere că reprezentanții Ford Otosan au declarat anterior pentru Profit.ro că nu au în plan construirea unei unități de producție de baterii în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford otosan
fabrica baterii turcia
baterii lg
ford craiova