Programul Rabla Clasic, disponibil din nou, după suplimentarea bugetului

Programul Rabla Clasic, disponibil din nou, după suplimentarea bugetului
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 aug 2019

Programul Rabla Clasic va fi din nou disponibil de luni, 19 august, după ce bugetul programului a fost suplimentat cu 135 de milioane de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”Începând de luni, 19 august, ora 10:00, Programul Rabla Clasic va fi din nou disponibil, Cei care doresc să scape de mașina vechie, poluantă și să o înlocuiască cu una nouă, mai prietenoasă cu mediul, se pot adresa direct dealerilor auto înscriși în Program”, a transmis Ministerul Mediului.

Sursa citată precizează că bugetul Programului Rabla Clasic a fost suplimentat cu 135 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Dăncilă: Impozitarea pensiilor speciale va fi prevăzută într-un proiect de lege adoptat de Guvern și transmis spre dezbatere Parlamentului CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Dăncilă: Impozitarea pensiilor speciale va fi prevăzută într-un proiect de lege adoptat de Guvern și transmis spre dezbatere Parlamentului

”Astfel, numărul primelor de casare acordate în anul 2019 va depăși numărul primelor de casare acordate până acum de Administrația Fondului pentru Mediu în cei 16 ani de când se derulează acest program, totalizând 55.000 de prime de casare acordate în cadrul acestui an”, a mai transmis Ministerul Mediului.

Prin Programul Rabla Clasic, aflat la a 15-a ediție, au fost casate peste 550.000 de autovehicule vechi, poluante și au fost achiziționate peste 300.000 de mașini noi, care poluează mai puțin.

În 2019, suma alocată initial a fost de peste 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei, și se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 130 g CO2/km.

viewscnt
Afla mai multe despre
rabla clasic
buget