Proiectul de lege privind anularea pe viață a permisului, dacă șoferul băut sau drogat a provocat un accident cu victime, a fost adoptat tacit de Senat

Proiectul de lege privind anularea pe viață a permisului, dacă șoferul băut sau drogat a provocat un accident cu victime, a fost adoptat tacit de Senat
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 feb 2024

Senatul a adoptat tacit un proiect inițiat de deputați PNL, care propune anularea pe viață a permisului conducătorului auto dacă acesta a provocat un accident soldat cu pierderi de vieți omenești, fiind sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

Eveniment Profit
Profit.ro organizează cea de-a patra ediție a evenimentului IMM, o dezbatere pe teme ce preocupă antreprenorii mici și mijlocii în această perioadă, reunind reprezentanți ai autorităților, antreprenori și manageri de companii, organizații patronale, investitori, finanțatori și consultanți de business.
Evenimentul va fi organizat cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto) si UniCredit Bank.

Urmărește-ne și pe Google News

Potrivit unor date prezentate presei, în anul 2020, la nivel național, 740 de conducători auto au fost depistați sub influența băuturilor alcoolice. În perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2022, 1.294 de șoferi au fost depistați sub influența substanțelor psihoactive și 13.509 de conducători auto au fost depistați sub influența băuturilor alcoolice, precizează inițiatorii.

VIDEO & FOTO Marca chinezească MG lansează la Geneva noul model pentru Europa, rival cu Dacia Sandero CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO Marca chinezească MG lansează la Geneva noul model pentru Europa, rival cu Dacia Sandero

„Pe lângă propunerea legislativă prin care am propus înăsprirea pedepselor pentru persoanele care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau droguri și provoacă accidente rutiere grave, soldate cu pierderea de vieți omenești, propun și înăsprirea Codului rutier. Astfel, în cazul unui accident soldat cu pierderi de vieți omenești, provocat de un șofer aflat sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, actuala propunere legislativă propune anularea permisului conducătorului auto pe viață. În cazul în care titularul permisului de conducere a comis fapta regăsită în art. 192 alin. (1) din Codul penal, săvârșită în condițiile prevăzute de art. 336, pedeapsa este interzicerea dreptului de a conduce un autovehicul pe viață”, se arată în expunerea de motive.

Propunerea legislativă inițiată pentru modificarea OUG nr.195/2002 privind circulația pe drumurile publice a fost transmis Camerei Deputaților pentru dezbatere, în calitate de for decizional în acest caz, scrie Agerpres.

viewscnt
Afla mai multe despre
permis conducere
victime
permis anulat