PSA Group oprește producția în toate cele 15 fabrici din Europa, pentru mărcile Peugeot, Citroen și Opel

PSA Group oprește producția în toate cele 15 fabrici din Europa, pentru mărcile Peugeot, Citroen și Opel
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 mar 2020

PSA Group a decis să închidă toate uzinele din Europa în care sunt produse autovehiculele grupului, pentru toate mărcile sale. Oprirea va avea loc conform unui plan, după consultarea cu sindicatele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Unul dintre cele mai mari grupuri auto europene, PSA Group, a luat o decizie extrem de importantă, ca urmare a răspândirii COVID-19. Astfel, toate cele 15 uzine ale companiei, aflate în 7 state europene.

„Din cauza accelerării constatate în utlimele zile a cazurilor grave de COVID-19 în apropiere de anumite locuri de producție, a rupturii de aprovizionare a furnizorilor majori, și de asemenea a zăderii brutale a pieței de automobile, președintele Consiliului de Adminsitrație, împreună cu membrii celulei de criză, au decis principiul închiderii stabilimentelor de producție de vehicule, după planul următor, până pe 27 martie:

16 martie: Madrid (Spania), Mulhouse (Franța)

17 martie: Poissy, Rennes, Sochaux (Franța), Saragosse (Spania), Eisenach, Rüsselsheim (Germania), Ellesmere Port (Marea Britanie), Gliwice (Polonia)

18 martie : Hordain (Franța), Vigo (Spania), Mangualde (Portugalia)

19 martie : Luton (Marea Britanie), Trnava (Slovacia)”.

Compania a transmis că închiderile vor avea loc în coordonare cu partenerii sociali.

Tesla și-a chemat de urgență angajații din Germania, de teama coronavirusului și a opririi zborurilor dinspre Europa CITEȘTE ȘI Tesla și-a chemat de urgență angajații din Germania, de teama coronavirusului și a opririi zborurilor dinspre Europa

Mai multe companii auto au anunțat că închid pentru diferite perioade de timp unele fabrici din Europa, în special din Italia sau Spania, unde impactul coronavirusului este foarte mare, iar blocajele în lanțul materiilor prim și componentelor au făcut imposibilă funcționarea normală. Fiat Chrysler Automobiles este singura care a anunțat că oprește întreaga activitate, la uzinele din Italia, Serbia și Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa group oprire productie
opel
peugeot
citroen