PSA Group se alătură BMW, Audi și Mercedes și obține o licență de teste cu un Peugeot 4008 autonom în China

PSA Group se alătură BMW, Audi și Mercedes și obține o licență de teste cu un Peugeot 4008 autonom în China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 feb 2019

PSA Group a obținut o licență pentru testarea vehiculelor autonome în Chinam, devenind astfel al patrulea constructor european care inițiază astfel de teste în China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA, companie care deține mărcile Peugeot, Citroen, Opel, Vauxhall și DS, a primit licența care îi permite să facă teste cu vehicule autonome pe șoselele din sud-estul Chinei, în perimetrul minicipalității din Chongquing. Testele vor fi realizate cu un Peugeot 4008, echipat cu tehnologie de conducere autonomă. Mașina a fost asamblată în uzina pe care PSA o deține împreună cu Dongfeng Motor, unul dintre acționarii companiei franceze.

PSA nu se află la prima experiență cu vehicule autonome, compania având deja demarat un program de testare în Franța. Acum, testele urmăresc comportamentul mașinii într-un mediu nou, pe o infrastructură diferită, cu sistem de șosele diferit de cel european, pe care circulă utilizatori diferiți de cei europeni, după cum spune PSA Group.

Prima companie europeană care a solicitat și obținut o licență de testare a vehiculelor autonome în China a fost BMW, aceasta fiind urmată de Mercedes-Benz și Audi.

Nissan a decis să convoace AGA, pentru a-l accepta pe președintele Renault, Jean Dominique Senard, în CA CITEȘTE ȘI Nissan a decis să convoace AGA, pentru a-l accepta pe președintele Renault, Jean Dominique Senard, în CA

Vehiculele autonome sunt considerate soluția de transport a viitorului apropiat, în special pentru transportul de persoane de tip car-sharing, taxi și flote de companie.

PSA are propriul program de dezvoltare a vehiculelor AVA (Autonomous Vehicle for All) care urmărește dezvoltarea de mașini cu diferite grade de autonomie în funcție de necesitatea fiecărui utilizator.

viewscnt
Afla mai multe despre
vehicule autonome
peugeot
psa
4008
china
dongfeng