PSA Group - un nou credit sindicalizat de 3 miliarde de euro, pentru a se proteja de criza generată de coronavirus

PSA Group - un nou credit sindicalizat de 3 miliarde de euro, pentru a se proteja de criza generată de coronavirus
scris 11 apr 2020

PSA Group a decis să-și consolideze situația financiară, în uriașa criză a epidemiei de coronavirus, cu un credit care dublează valoarea unei linii contractate anterior.

„În actualul context Covid-19, Grupul PSA își întărește siguranța financiară cu un nou împrumut sindicalizat în valoare de 3 miliarde euro suplimentar la cele 3 miliarde euro linie de credit confirmată netrasă, la un total de 6 miliarde de euro.

Împrumutul sindicalizat are o maturitate inițială de 12 luni, cu două extensii de 3 luni opționale”, anunță PSA Group.

Agenția Moody’s plasase recent sub revizuire, pentru o posibilă scădere, ratingul de credit al mai multor companii auto, inclusiv PSA și Renault, din cauza epidemiei.

Salonul Auto Geneva revine: VW și-a inaugurat propriul stand virtual. Va fi deschis doar 2 săptămâni CITEȘTE ȘI Salonul Auto Geneva revine: VW și-a inaugurat propriul stand virtual. Va fi deschis doar 2 săptămâni

„Această operațiune reîntărește abilitatea noastră de a confrunta această situație excepțională și de pregătește pentru viitor. Doedește de asemenea încrederea băncilor partenere în puterea financiară și reziliența recunoscută a Grupului PSA”, a declarat Philippe de Rovira, CFO al companiei.

Statul francez anunțase anterior că poate acorda ajutoare PSA și Renault, sub formă de garanții sau împrumuturi.

Ambele companii auto franceze au fabricile europene închise, din cauza epidemiei de coronavirus.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa credit
psa rating credit
uzine psa
industria auto coronavirus