Raport: Peste jumătate dintre mașinile rulate, ajunse în România din import, au fost avariate

Raport: Peste jumătate dintre mașinile rulate, ajunse în România din import, au fost avariate
scris 27 nov 2022

Una din cinci mașini rulate din România au kilometrajul modificat, iar mai bine de jumătate dintre acestea au fost avariate, reiese dintr-o analiză întocmită de o platformă care furnizează rapoarte despre istoricul auto, relatează Agerpres.

Astfel, conform raportului "Indexul de Transparență a pieței auto", realizat de carVertical, România ocupă locul 20 din cele 23 de țări în topul țărilor cu cele mai puțin transparente piețe de mașini rulate din Europa. "Una din cinci mașini rulate are kilometrajul dat înapoi, iar valoarea medie ștearsă de pe odometru este de aproximativ 50.000 de kilometri (48.090 km). Aceasta înseamnă că un cumpărător nu doar că poate plăti în exces pentru un vehicul, dar pe baza înregistrărilor false poate avea probleme și cu planificarea reviziilor", se menționează în document.

Proteste în China din cauza restricțiilor Covid. Se cere demisia președintelui CITEȘTE ȘI Proteste în China din cauza restricțiilor Covid. Se cere demisia președintelui

De asemenea, mai mult de două treimi din parcul auto de mașini rulate sunt din import (67,19%), iar peste jumătate dintre autovehicule sunt avariate (57,03%). Majoritatea țărilor care oferă mai puțină transparență au o medie scăzută a valorii daunelor și România nu face excepție, ocupând locul 4 în clasament cu 2.938 de euro.

Pe de altă parte, România se prezintă ceva mai bine la vârsta parcului auto second-hand, cu o vechime de 9,19 ani, și se clasează pe locul 9 din 23 în clasamentul piețelor auto europene analizate.

viewscnt
Afla mai multe despre
masini second-hand
masini rulate
masini din import
parc auto romania