RAR se confruntă în acest an cu o creștere de 45% a numărului de cărți de identitate emise pentru automobilele uzate

RAR se confruntă în acest an cu o creștere de 45% a numărului de cărți de identitate emise pentru automobilele uzate
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 feb 2017

Registrul Auto Român (RAR) a înregistrat la începutul acestui an un avans de 44,6% al cărților de identitate (CIV) emise pentru automobile și de circa 60% al solicitărilor din partea proprietarilor de mașini second hand privind inspecția tehnică pentru eliberarea CIV, în contextul eliminării taxei de timbru de la 1 februarie, cel mai mare timp de așteptare fiind înregistrat în județul Bistrița-Năsăud, de 43 de zile, a declarat luni, pentru News.ro, directorul departamentului de comunicare al RAR, Roxana Nica.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Până în prezent, numărul de cărți de identitate (CIV) emise la începutul acestui an a crescut cu 44,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, de la 49.957 la 72.235.

Acest avans vine în contextul eliminării timbrului de mediu de la 1 februarie, care a impulsionat comerțul cu vehicule rutiere, potrivit reprezentanților RAR.

”Din punct de vedere tehnic, a deblocat comerțul licit cu vehicule rutiere. Acestea se vindeau și înainte, dar nu se oficializau documentele din cauza timbrului de mediu”, a spus Nica, pentru News.ro.

Timpii de așteptare au crescut inegal la nivel național. Atfel, dacă în București-Ilfov există un timp mediu de așteptare de cinci zile, în Bistrița-Năsăud este de 43 de zile.

Principala cauză o reprezintă afluxul foarte mare de solicitări, fiind înregistrată o creștere cu 60% față de media lunară a anului 2016.

VIDEO Prima motocicletă zburătoare controlată de un om CITEȘTE ȘI VIDEO Prima motocicletă zburătoare controlată de un om

RAR a anunțat încă din luna ianuarie că a luat o serie de măsuri pentru a gestiona situația generată de creșterea numărului de clienți care se programează în această perioadă.

Astfel, a stabilit ore suplimentare în reprezentanțele cu program încărcat, iar angajații lucrează în schimburi acolo unde numărul de solicitări este mai mare.

RAR a aplicat amenzi de 1,1 milioane lei (240.000 euro) service-urilor în primele nouă luni din 2016, principalele motive fiind lipsa autorizațiilor tehnice și calitatea slabă a reparațiilor.

În prima lună a acestui an s-a înregistrat o scădere masivă a numărului de automobile uzate înmatriculate, cu 53,2% până la 7.708 unități, în timp ce înmatriculările de mașini noi au crescut cu aproape 22%, potrivit datelor publicate de Direcția Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

viewscnt
Afla mai multe despre
rar
automobile uzate