Rechemare în service pentru zeci de mii de Kia Soul EV

Rechemare în service pentru zeci de mii de Kia Soul EV
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 mar 2024

Modelul electric Kia Soul EV, versiunea cu baterii a cunoscutului automobil produs de sud-coreeni, face obiectul unei rechemări în service, din cauza unei posibile defecțiuni care poate genera un risc de accidentare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Autoritatea federală de transport din Germania a impus o rechemare constructorului sud-coreean Kia, pentru modelul Soul EV, pentru o defecțiune de siguranță care poate pune în pericol persoanele din mașină sau din apropierea mașinii.

FOTO România pregătește noi poduri peste Prut CITEȘTE ȘI FOTO România pregătește noi poduri peste Prut

Ulterior, campania a fost extinsă și la nivel european, prin sistemul de alerte al UE.

Este vorba despre sistemul de siguranță în modul de parcare al acestui automobil, care prezintă riscul de a nu funcționa corect și de a permite vehiculului să se deplaseze chiar dacă maneta schimbătorului de viteze este plasată în poziția de parcare. Acest lucru se poate întâmpla în momentul în care mașina este conectată la stația de încărcare și frâna de mână nu este acționată. Alerta vine ca urmare a faptului că mașina poate face mișcări spontane în timp ce conectorul este atașat la stația de încărcare.

ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni

Campania de rechemare constă în evaluarea automobilului în service și remedierea posibilei defecțiuni. Mașinile vizate sunt fabricate între noiembrie 2013 și noiembrie 2018, proprietarii urmând să fie contactați de dealerii mărcii. Numărul mașinilor vizate a fost estimat la aproape 40.000 de exemplare, la nivel global.

O altă rechemare anunțată de autoritățile germane și preluată în sistemul european de alerte este cea a modelului PorscheTaycan, care poate avea celule defecte ale bateriei, care pot sta la originea unui incendiu. Dor 858 de autoturisme sunt vizate de această rechemare.

viewscnt
Afla mai multe despre
kia soul electric
rechemare kia
soul ev