Regiunea Paris va lansa cea mai mare flotă de biciclete electrice din lume

Regiunea Paris va lansa cea mai mare flotă de biciclete electrice din lume
scris 9 nov 2018

Regiunea Paris va lansa cea mai mare flotă de biciclete electrice din lume, într-o schemă finanțată de stat care are rolul să permită navetiștilor să folosească acest mijloc de transport, să reducă aglomerația în trafic și poluarea, transmite Reuters.

Începând din septembrie 2019, agenția de transport regional Ile-de-France Mobilités (IDFM) va oferi până la 10.000 de e-biciclete pentru închiriere pe termen lung, obiectivul fiind ca  programul să fie extins la 20.000 de biciclete, cel mai amplu program de închiriere de e-biciclete din lume, scrie News.ro.

Obiectivul serviciului ”Veligo” este să încurajeze naveta cu biciclete, care în prezent reprezintă doar 1,6% din călătoriile zilnice în regiunea Ile-de-France.

FOTO Skoda Scala, viitoarea „Octavia hatchback”, lansare pe 6 decembrie într-un oraș inedit. Prima imagine cu interiorul mașinii CITEȘTE ȘI FOTO Skoda Scala, viitoarea „Octavia hatchback”, lansare pe 6 decembrie într-un oraș inedit. Prima imagine cu interiorul mașinii

Programul Veligo va fi gestionat de o companie mixtă între serviciul poștal și firma de transport Transdev, în cadrul unui contract pe termen de șase ani. Programul va avea un buget de până la 111 milioane de euro.

Veligo va completa programul Velib din Paris, care a servit ca model pentru folosirea comună a bicicletelor la nivel mondial, dar care a înregistrat probleme de când a fost preluat de un operator nou în acest ann. Numai jumătate din cele 20.000 de biciclete ale programului Velibs sunt în circulație în acest moment.

Spre deosebire de bicicletele Velib, care sunt închiriate pe oră și trebuie parcate în stații stradale după utilizare, bicicletele Veligo vor rămâne la utilizatori, care le pot închiria pentru 40 de euro pe lună, jumătate din această sumă putând fi subvenționată de către angajatori.

Programul este o inițiativă majoră pentru Valerie Pecresse, liderul conservator al regiunii Ile-de-France, care intră deseori în conflict cu primarul de stânga al Parisului, Anne Hidalgo, în legătură cu problemele legate de mediu și transporturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
paris
biciclete electrice