Opel anunță, la un an de la prezentare, că planul de redresare PACE! funcționează

Opel anunță, la un an de la prezentare, că planul de redresare PACE! funcționează
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 nov 2018

PSA Group a făcut un bilanț al companiei Opel, pe care a cumpărat-o de la General Motors, și anunță că planul intitulat PACE! are rezultate pozitive, după 12 luni de implementare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu exact un an, CEO-ul Opel, Michael Lohscheller, prezenta măsurile pe care intenționa să le ia și țintele pe care le avea în restructurarea și redresarea companiei germane, după ce finalizase achiziția acesteia, la 30 august 2017. După 12 luni, PSA spune că a fost îmbunătățită competitivitatea în toate zonele, astfel că a fost posibilă revenirea la profitabilitate și la investiții.

După primul semestru, Opel a reușit să obțină un profit de 502 milioane de euro, și-a redus costurile fixe cu 28%, a reușit să îmbunătățească costurile cu forța de muncă, a tăiat din posturile de management până la un sfert, a făcut investiții noi în fabricile companiei iar unele dintre acestea au primit noi alocări de produse.

Integrarea în PSA Grup a adus o eficientizare a costurile de până la 50% prin utilizarea de platforme comune, iar crearea de structuri de vânzări comune în mai multe țări Europene a generat noi sinergii.

Centrul de inginerie din Russelsheim și-a consolidat poziția în cadrul companiei, fiind integrat în rețeaua gobală de centre de cercetare și dezvoltare a PSA.

FOTO VW a prezentat noul pick-up Tarok, care va concura direct Duster Oroch, în America de Sud CITEȘTE ȘI FOTO VW a prezentat noul pick-up Tarok, care va concura direct Duster Oroch, în America de Sud

Procesul de electrificare va contribui la reducerea emisiilor de CO2 pentru modelele Opel, iar accesul la platformele electrice din PSA va permite Opel să lanseze primele patru vehicule electrificate în 2020, incluzând noua Corsa complet electrică și SUV-ul Grandland X PHEV, primul plug-in hibrid al mărcii.

Ofensiva de produse va aduce opt noi modele pe piață în următorii doi ani, dar și câte o versiune electrică pentru fiecare model Opel, până în 2024. Astfel, Opel va putea respecta limitele de emisii de CO2 impuse de UE, limite care la momentul achiziției companiei, în 2017, erau în pericol să fie depășite.

Pe segmentul de vehicule comerciale, Opel vrea să-și crească cota de piață la același nivel cu cea pe care o are la autoturisme. Au fost îmbunătățite contractele cu dealerii Opel, astfel încât toți să poată vinde și vehicule comerciale.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
psa
redresare opel