Renault a schimbat intempestiv directorul global de marketing. Noul șef vine de la Renault Italia

Renault a schimbat intempestiv directorul global de marketing. Noul șef vine de la Renault Italia
scris 2 dec 2019

Renault a numit un nou director de marketing global, care va deveni și senior-vicepreședinte. Xavier Martinet îl înlocuiește pe Francois Renard, care părăsește compania, deși ocupa acest post de numai 8 luni.

Renault Group va avea un nou director global de marketing, Xavier Martinet, care va fi și membru al Consiliului de Administrație și senior-vicepreședinte al companiei. Martinet vine de la Renault Italia, unde a fost director. Postul a fost ocupat până acum de Francois Renard, care fusese numit director global de marketing în noiembrie 2018, iar de la 1 aprilie fusese numit vicepreședinte și membru în Consiliul de Administrație Renault Group. Plecarea sa nu a fost motivată, însă ar putea fi legată de demiterea lui Thierry Bollore, fostul CEO al companiei.

BMW și Great Wall vor construi o uzină în China destinată mărcii MINI CITEȘTE ȘI BMW și Great Wall vor construi o uzină în China destinată mărcii MINI

Xavier Martinet îi va fi subordonat lui Olivier Murguet, vicepreședinte executiv, adjunct al CEO-ului în acest moment, pe perioada interimatului. Contractul său este unul intepestiv și începe de pe 2 decembrie.

Xavier Martinet

Xavier Martinet

Xavier Martinet are 44 de ani și lucrează în cadrul Renault din 1997. A intrat în divizia de vânzări și marketing de Renault, pe regiunea Europa, în 2002, și a ajuns în 2008 asistent al vicepreședintelui executiv pentru vânzări și marketing. În 2010 s-a transferat în America de Nord, ca Senior Brand Marketing Manager, la Nissan, apoi a revenit la Renault, ca director al Renault Portugalia. Din 2018 este director al Renault Italia.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
director marketing renault
xavier martinet
francois renard