Renault a transmis procurorilor francezi rezultatul auditului în cazul cheltuielilor făcute de Ghosn, în Alianța Renault - Nissan. O „gaură” de 11 milioane de euro

Renault a transmis procurorilor francezi rezultatul auditului în cazul cheltuielilor făcute de Ghosn, în Alianța Renault - Nissan. O „gaură” de 11 milioane de euro
scris 16 iul 2019

Renault a transmis procurorilor francezi dosarul de audit care vizează finanțele comune cu Nissan, din cadrul Alianței. Firma care a făcut auditul a descoperit o „gaură” de 11 milioane de euro, potrivit presei franceze.

Renault a finalizat investigațiile asupra companiei Renault- Nissan BV, firmă olandeză care a guvernat Alianța Renault Nissan. Ancheta a demarat în urma scandalului arestării lui Carlos Ghons, pe baza suspiciunilor unor cheltuieli nepermise făcute de acesta. Auditul a fost realizat de firma Mazars, fiind derulat în ultimele luni. Raportul evidențiază cheltuieli de 11 milioane de euro nejustificate, realizate de firma olandeză, după cum susține presa franceză, care citează surse din companie. Printre cheltuielile subliniate de audit se numără călătorii costisitoare la Festivalul de Film de la Cannes, la carnavalul de la Rio, dar și alte sume inclusiv zoboruri private cu avionul fără legătură cu activitatea companiei.

Renault a transmis un comunicat în care confirmă trimiterea raportului de audit, însă nu oferă detalii din acest raport.

Cuantumul primei amenzi pentru încălcarea GDPR plasează România pe locul 2 în Europa Centrală și de Est CITEȘTE ȘI Cuantumul primei amenzi pentru încălcarea GDPR plasează România pe locul 2 în Europa Centrală și de Est

„Ca răspuns la cererea Parchetului din Nantere, Renault a trimis astăzi raportul final al Mazars despre RNBV. Renault cooperează deplin cu autoritățile și nu comentează conținutul raportului pentru a evita riscul de a afecta derularea corectă a investigației și toate garanțiile procedurale ce decurg din aceasta”, spune oficial Renault.

Renault a făcut obiectul unor percheziții săptămâna trecută, fiind vizate birouri și calculatoare de la sediul din Paris al companiei. Ancheta procurorilor a fost demarată la sesizarea companiei Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
procurori ancheta ghosn
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi