Renault i-a luat lui Ghosn bonusurile și acțiunile de 30 de milioane de euro: „Nu mai îndeplinește condițiile”

Renault i-a luat lui Ghosn bonusurile și acțiunile de 30 de milioane de euro: „Nu mai îndeplinește condițiile”
scris 13 feb 2019

Renault a decis, în ședință a Consiliului de Adminsitrație, să-i retragă lui Carlos Ghosn bonificațiile și compensațiile, dar și pachetul de acțiuni pe care i-l oferise bonus.

Renault a anunțat că board-ul companiei s-a întrunit pe 13 februarie și a discutat despre retragerea unor bonusuri, compensații și acțiuni pe care Carlos Ghosn ar fi trebuit să le primească în anumite condiții. Renault a renunțat la contractul de non-combat cu Ghosn, astfel că, în consecință, nu-i va mai plăti compensația fixă, echivalentă, pe doi ani și nici compensațiile echivalente. ACTUALIZARE: Suma pe care Renault a retras-o din plățile ce trebuiau efectuate către Ghosn se ridică la circa 30 milioane de euro.

FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată CITEȘTE ȘI FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată

În plus, acțiunile corespunzătoare anilor 205, 2016, 2017 și 2018 pentru poziția de președinte și CEO, parte din compansațiile variabile pentru perioada 2014 - 2017, dar și acțiunile oferite pentru performanță între 2015 - 2018, nu mai fac obiectul transferului către Carlos Ghosn, deoarece, susțin cei de la Renault, erau legate de prezența lui în cadrul companiei. Consiliul de Administrație a constatat că aceste condiții nu sunt îndeplinite, astfel că au condus la „pierderea definitivă a drepturilor de achziziție a acestor acțiuni”.

Pe 15 martie, board-ul va discuta salariul lui Carlos Ghosn pentru anul 2018.

Renault nu a dezvăluit suma pe care o va retrage de la drepturile cuvenite lui Ghosn, dar pentru 2017 plățile ce fuseseră aprobate de CA se ridicau la 7,4 milioane de euro. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
carlos ghosn
compansatii financiare
actiuni
renault bonus