Renault se așteaptă să vândă în curând primele sale utilitare care funcționează pe hidrogen

Renault se așteaptă să vândă în curând primele sale utilitare care funcționează pe hidrogen
scris 13 mai 2022

Grupul auto francez Renault speră ca în scurt timp să anunțe primele comenzi pentru utilitarele și microbuzele sale care funcționează pe hidrogen din partea unor clienți din Germania și Țările de Jos, în contextul în care creșterea prețurilor la pompă a stimulat interesul clienților pentru acest tip de tehnologie, a declarat directorul Departamentului de vehicule comerciale ușoare de la Renault, Heinz-Jurgen Low, transmite Reuters.

Primul vehicul Renault care funcționează pe bază de celulă de combustibil, o utilitară Master, va fi lansat în vara acestui an și va fi urmat de o versiune de tip City Bus, a declarat Heinz-Jurgen Low, scrie Agerpres.

EY aniversează 30 de ani în România și pune în lumină tema progresului CITEȘTE ȘI EY aniversează 30 de ani în România și pune în lumină tema progresului

Potrivit termenilor alianței dintre Renault, Nissan și Mitsubishi, constructorul francez este responsabil de pilotarea proiectelor europene în domeniul vehiculelor pe hidrogen precum și de operațiunile de producție în numele partenerilor săi.

Constructorii din întreaga lume, cum este și Renault, proprietarul Dacia, se concentrează pe extinderea ofertei de vehicule electrice și pe hidrogen, în cadrul planurilor industriei de a deveni mai prietenoasă cu mediul. Vehiculele pe hidrogen sunt un tip de vehicule electrice, chiar dacă se bazează pe o celulă de combustibil care transformă hidrogenul în electricitate la bordul vehiculului.

Chiar dacă sunt mai scumpe decât vehiculele electrice pe bază de baterii, vehiculele care utilizează celule de combustibil pe hidrogen ar putea profita de pe urma dorinței Europei de a pune la punct o industrie de talie mondială în jurul tehnologiei mobilității cu hidrogen. 

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
hidrogen