Renault va rechema în service 15.000 de vehicule pentru a regla motoarele

Renault va rechema în service 15.000 de vehicule pentru a regla motoarele
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 ian 2016

Constructorul auto francez Renault va rechema în service 15.000 de vehicule înainte de a le pune în vânzare pentru a regla motoarele, a anunțat marți ministrul francez al Mediului, Segolene Royal, după ce testele derulate în urma scandalului Volkswagen au arătat depășirea normelor de emisii poluante, informează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La rândul său Renault, criticat pentru că unele din modelele sale au depășit normele de emisii de CO2 și oxizi de azot, a promis luni seară că, în următoarele săptămâni, va prezenta un plan tehnic privind reducerea diferențelor între emisiilor vehiculelor sale în condiții reale și cele din normele de omologare.

"Renault s-a angajat să recheme în service peste 15.000 de vehicule pentru a le verifica și a le regla în mod corect astfel încât sistemul de filtrare să funcționeze în toate condițiile de temperatură", a declarat marți Segolene Royal pentru postul radio RTL. "Noile autovehicule trebuie să respecte normelor iar lucrurile pot fi corectate rapid deoarece pentru a regla în mod corect un motor este nevoie de o jumătate de zi", a adăugat Segolene Royal.

Guvernul francez a înființat o comisie guvernamentală pentru a testa emisiile poluante a 100 de automobile, după ce grupul german Volkswagen a recunoscut că a echipat 11 milioane de motoare diesel cu un software care falsifică emisiile poluante.

Premieră: Un sortiment de petrol este cotat la un preț negativ, -0,5 $/baril CITEȘTE ȘI Premieră: Un sortiment de petrol este cotat la un preț negativ, -0,5 $/baril

Săptămâna trecută, Guvernul francez a anunțat că 11 vehicule, provenite atât de la producători francezi cât și internaționali, au fost testate iar rezultatele au arătat că niciun alt producător, în afară de Volkswagen, nu a utilizat un software care să falsifice rezultatele testelor de poluare. Însă rezultatele au arătat că emisiile unor automobile Renault, alături de alte automobile produse de constructori străini, depășesc limitele privind emisiile de dioxid de carbon și oxizii de azot.

În 2015, vânzările mondiale ale grupului Renault au crescut cu 3,3% până la nivelul record de 2,801 milioane vehicule. Grupul francez a precizat că marca Dacia a stabilit un nou record de vânzări, 550.920 autoturisme și utilitare fiind vândute la nivel mondial, în creștere cu 7,70% comparativ cu 2014.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piața auto europeană.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
renault
motoare
segolene royal