Romaero a împrumutat încă 14 milioane lei de la CEC Bank

Romaero a împrumutat încă 14 milioane lei de la CEC Bank
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 sep 2020

Romaero, companie de stat specializată în producție, servicii și cercetare-dezvoltare în domeniul aeronauticii pentru aeronave civile și militare de pasageri sau cargo, a obținut o a doua finanțare bancară de la CEC Bank, în sumă de 14 milioane lei, pe lângă finanțarea de 45 milioane lei de luna trecută.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"După accesarea OG6 pentru restructurarea datoriilor la bugetul de stat, Romaero obține, sub îndrumarea CIT Restructuring, o companie fondată de CITR și parte din Impetum Group, a doua finanțare bancară în valoare de 14 milioane de lei pe 36 de luni, pentru susținerea activității curente", a anunțat CITR.

Călătoriile cu mașina au dominat deplasările în interiorul Uniunii Europene CITEȘTE ȘI Călătoriile cu mașina au dominat deplasările în interiorul Uniunii Europene

Romaero a mai accesat o finanțare oferită tot de către CEC Bank, în valoare de 45 milioane de lei pe 60 de luni, în luna august a acestui an pentru achitarea datoriilor istorice, scrie News.ro.

"Folosirea facilităților instituite prin OG6/2019 de către Romaero și accesarea într-un timp atât de scurt a două linii de finanțare diferite este o premieră atât pentru această procedură și mai ales pentru piață. Ne arată că funcționează cadrul legal instituit pentru restructurarea financiară a companiilor. Cu siguranță că Romaero va constitui un punct de reper în evoluția procedurilor de prevenție în business și în ceea ce înseamnă restructurarea în afara insolvenței în România. În prea puține ocazii o companie cu datorii istorice obține finanțare, iar proiectul Romaero este un exemplu de bune practici la nivel național, și chiar și pentru piețele altor state europene. Este un efort de colaborare exemplară pe termen lung între experții CIT Restructuring și instituțiile cu impact în revitalizarea Romaero, între care CEC Bank, ANAF, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri” a declarat Andra Buțiu, senior partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

Principalele facilități fiscale prevăzute prin OG6 se referă la restructurarea obligațiilor bugetare, cu anularea accesoriilor și reducerea obligațiilor principale.

"Romaero este pe drumul cel bun, iar Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri susține compania pe drumul său spre restructurarea financiară. Împrumutul asigurat și aprobat de către AGA va asigura capitalul de lucru atât de necesar unei companii care se pregătește să renască și să se dezvolte, cât și fondurile care să permită folosirea facilităților de restructurare financiară. Romaero este o companie strategică, are parteneriate importante cu alte companii de renume din industria aero-spațială, iar cu sprijinul Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri și prin aplicarea planului de restructurare, va continua să ofere servicii de calitate acestor parteneri internaționali, contribuind și la asigurarea securității naționale, dar și la crearea de plus valoare adăugată pentru economie”, a spus Virgil-Daniel Popescu, ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Antreprenorii români mai au la dispoziție două săptămâni pentru depunerea la ANAF a notificării intenției de restructurare a datoriilor bugetare, ulterior fiind necesară depunerea unui plan de restructurare, care poate fi realizat în parteneriat cu un specialist în restructurare.

"Produsul de finanțare oferit de către CEC Bank și accesat de Romaero a fost adaptat la prerogativele OG6 în timp record, ca răspuns la nevoile pieței de creare a unor linii de finanțare accesibile pentru revitalizarea mediului antreprenorial românesc", arată CITR.

De anul trecut începând, Romaero are posibilitatea de a-și exporta producția către sisteme Patriot pe tot globul.

Compania estimează pierderi de 34,4 milioane lei în acest an și venituri totale de 148,75 milioane lei.

Romaero a avut anul trecut pierderi de 51,36 milioane lei, la venituri totale de 127,55 milioane lei.

Compania și-a planificat pentru acest an cheltuieli totale de 183,16 milioane lei și cheltuieli cu investițiile de 43,85 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
romaero
cec bank