Romania Rally Challenge 2017, cea mai mare competiție de mașini de epocă din România, are loc pe Transfăgărășan între 17 și 19 august

Romania Rally Challenge 2017, cea mai mare competiție de mașini de epocă din România, are loc pe Transfăgărășan între 17 și 19 august
scris 22 iun 2017

Proprietarii de vehicule istorice care îndeplinesc criteriile organizatorilor se pot înscrie, începând din acest moment,  la cel mai mare concurs dedicat acestor mașini. Evenimentul va avea loc pe Transfăgărășan și pe șoselele din județul Sibiu și va fi un adevărat festival al automobilului, în genul Goodwood Festival.

Romania Rally Challenge va avea loc timp de trei zile, între 17 și 19 august, și este o continuare la o scară mai mare a Sibiu Rally Challenge, care a debutat în urmă cu un an ca etapă în caledarul Federației Internaționale a Automobilului, Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice, ACR și Retromobil Club România.

Potrivit organizatorilor, în programul pentru ediția din 2017 sunt incluse cele mai importante puncte turistice din județul Sibiu și, desigur, celebrul drum Transgăgărășan, competiția fiind deschisă tuturor tipurilor de vehicule istorice și de competiție. Concurenții se pot înscrie la una din cele două clase distincte, regularitate clasică și regularitate sportivă, iar vehiculele sunt împărțite pe categoriile B,C,D,E,F,G și H în funcție de anul de fabricație al mașinii între 1905 și 1986.

FOTO Kia a prezentat oficial noul SUV Stonic, fratele lui Hyundai Kona și rival al lui Renault Captur. Coreenii vor o felie generoasă din piață, deși concurența este acerbă CITEȘTE ȘI FOTO Kia a prezentat oficial noul SUV Stonic, fratele lui Hyundai Kona și rival al lui Renault Captur. Coreenii vor o felie generoasă din piață, deși concurența este acerbă

O competiție inedită în cadrul Romania Rally Challenge va fi cea de la categoria Young Timer pentru mașini produse după 1987. De asemenea, pentru mașinile de curse există categoria Speed Challenge unde se pot înscrie toate tipurile de mașini de competiție.

„Obiectivul nostru este să atragem o participare și mai numeroasă ca anul trecut și vrem să ne consolidăm statutul de eveniment internațional. Avem toate ingredientele și experiența necesară pentru ca Romania Rally Challenge să devină și în acest an referința pentru competițiile auto din România”, a spus Sorin Itu, organizatorul evenimentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
romania rally challenge
masini de epoca