Primăria Capitalei: Au fost utilizate aproximativ două treimi dintre voucherele distribuite în programul de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de folosire, prelungit cu două luni

Primăria Capitalei: Au fost utilizate aproximativ două treimi dintre voucherele distribuite în programul de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de folosire, prelungit cu două luni
scris 20 aug 2019

Primăria Capitalei anunță că, până în prezent, au fost utilizate aproximativ două treimi dintre voucherele distribuite către beneficiarii programului de casare a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare. Termenul limită de utilizare a acestora - 30 septembrie - va fi prelungit cu două luni.

Primăria Capitalei a livrat în luna iunie carnetele de ecovouchere către toți cei 4.193 de beneficiari ai "Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare, prin acordarea de eco-vouchere", ce are ca scop îmbunătățirea calității aerului, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de Primăria Municipiului București.

Astfel, fiecare beneficiar a primit un carnet de ecovouchere în valoare de 9.000 de lei, valoarea însumată a carnetelor distribuite ridicându-se la 37.737.000 lei. Beneficiarii pot utiliza fie carnetul integral, fie parțial sau câte o filă individual, în vederea achiziționării exclusive de autoturisme noi Euro 6, non-diesel, mijloace de locomoție noi "prietenoase cu mediul", non-diesel, hibride sau electrice, obiecte electrocasnice și electronice noi cu clasa energetică superioară, scrie News.ro.

FOTO Premii pentru cel mai absurd transport: Exportul de aer montan din Elveția, printre cei cu \ CITEȘTE ȘI FOTO Premii pentru cel mai absurd transport: Exportul de aer montan din Elveția, printre cei cu "șanse" de câștig

"Am distribuit ecovoucherele pentru casarea mașinilor poluante către toți beneficiarii din această primă etapă a programului. Este vorba, așadar, de 4.193 de autovehicule poluante care au fost casate sau radiate în București, în urma acestei măsuri. Practic, suntem în faza în care deținătorii de ecovouchere le utilizează efectiv în cadrul unităților comerciale participante - până în prezent, au fost utilizate de beneficiari aproximativ 2/3 dintre voucherele distribuite. Termenul limită în care pot fi folosite eco-voucherele - 30 septembrie 2019 - va fi prelungit cu încă 2 luni, am început demersurile pentru această modificare. De asemenea, pentru că interesul este crescut, analizăm posibilitatea de a realiza o a doua etapă a programului", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Voucherele pot fi folosite în 47 de magazine partenere. Lista unităților comerciale participante este disponibilă atât pe site-ul Primăriei Municipiului București, www.pmb.ro, la secțiunea Eco-voucher în schimbul unui autovehicul uzat, cât și pe pagina de internet a societății Up Romania, www.upromania.ro. Tot aici se găsesc condițiile de utilizare a eco-voucherelor, prevăzute în Regulamentul Programului. Beneficiarii eco-voucherelor trebuie să prezinte actul de identitate valabil cu domiciliul în București la momentul achiziționării produselor.

Operațiunile aferente primei etape s-au derulat prin societatea Up Romania.

Conform Primăriei Capitalei, programul, dimensionat pentru 6.000 de beneficiari, a început în anul 2018, având data de 21 februarie 2019 ca termen limită pentru depunerea dosarelor. În urma verificării îndeplinirii condițiilor de eligibilitate din Regulament a celor 6.000 de participanți înscriși, în program au fost acceptați 5.000 de proprietari. După verificarea dosarelor, au fost admise 4.193 de dosare și respinse 49 (pentru neîndeplinirea condițiilor obligatorii de eligibilitate).

viewscnt
Afla mai multe despre
vouchere
rabla
primaria capitalei