Românii fac, în medie, 27 de minute până la locul de muncă

Românii fac, în medie, 27 de minute până la locul de muncă

Foto: Octav Ganea / Inquam Photos

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2020

Persoanele ocupate din Uniunea Europeană au făcut, în medie, 25 de minute de acasă și până la locul de muncă în anul 2019, românii fiind aproape de media din UE, cu o durată medie a navetei de 27 de minute, arată datele publicate miercuri de Eurostat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Țările unde naveta de acasă la locul de muncă durează cel mai puțin sunt Cipru (19 de minute), Grecia (20 de minute), Italia și Portugalia (ambele cu 21 de minute). La polul opus sunt Letonia, unde persoanele ocupate fac zilnic o navetă de 33 de minute, urmate de Ungaria și Luxemburg, ambele cu 29 de minute, scrie Agerpres.

Wizz Air - succes total pe piața locală. România, cea mai profitabilă piață pentru compania aeriană low-cost. Henri Coandă și aeroportul din Cluj, depășite doar de Luton în funcție de profitul adus companiei CITEȘTE ȘI Wizz Air - succes total pe piața locală. România, cea mai profitabilă piață pentru compania aeriană low-cost. Henri Coandă și aeroportul din Cluj, depășite doar de Luton în funcție de profitul adus companiei

În cea mai mare parte a statelor membre (17 țări printre care și România) durata medie a navetei de acasă la locul de muncă este cuprinsă între 24 și 28 de minute.

La nivelul Uniunii Europene, mai mult de jumătate (61,3%) din persoanele ocupate făceau zilnic mai puțin de 30 de minute de acasă până la locul de muncă. În schimb, unul din patru (26,3%) călătoreau între 30 și 59 de minute până la locul de muncă și mai puțin de unul din zece (8,1%) făceau naveta cel puțin 60 de minute până la locul de muncă. Doar 4,3% dintre cei angajați în UE nu trebuiau să călătorească deloc pentru a ajunge la muncă.

În majoritatea țărilor pentru care sunt disponibile date arată că femeile care trăiesc singure fără copii au o durată medie a navetei mai mare decât femeile singure cu copii în gospodărie. Cele mai pronunțate exemple au fost înregistrate în Croația (26 versus 17 minute), Germania (26 versus 22 minute), Letonia (31 versus 27 minute) și Grecia (22 versus 18 minute). O situație similară pentru bărbații singuri există doar în șase state membre: Letonia, Ungaria, Olanda, Cehia, România și Spania. 

viewscnt
Afla mai multe despre
loc de munca
acasa
eurostat