Ryanair: Planurile de dezvoltare ale companiei pot fi întârziate cu doi ani, din cauza problemelor din jurul avioanelor Boeing 737 MAX

Ryanair: Planurile de dezvoltare ale companiei pot fi întârziate cu doi ani, din cauza problemelor din jurul avioanelor Boeing 737 MAX
Profit.ro
Profit.ro
scris 3 feb 2020

Ryanair ar putea fi nevoită să amâne cu până la doi ani planurile pe termen lung de a transporta 200 de milioane de pasageri pe an, din cauza întârzierilor de livrare a avioanelor Boeing 737 MAX, a anunțat luni cel mai mare operator aerian cu doscount din Europa, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ryanair, unul dintre cei mai mari clienți ai Boeing pentru aeronavele 737 MAX, care sunt în prezent consemnate la sol la nivel mondial, cu un total de 210 de avioane comandate, speră să folosească primele 50 de astfel de aparate până în vara lui 2021, un an mai târziu decât era planificat. Alte 50 de aparate pe an ar trebui să devină operaționale în flota Ryanair în următoarele trei veri, scrie News.ro.

FOTO „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș - finalizată CITEȘTE ȘI FOTO „Autostrada electrică” Iași-Târgu Mureș - finalizată

Directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, a sugerat însă că programul de livrări al Boeing ar putea fi întârziat cu doi ani, ceea ce înseamnă că operatorul aerian își va îndeplini ținta pe termen lung de 200 de milioane de pasageri în 2026 în loc de 2024.

”În cel mai bun caz vom amâna planurile de a transporta 200 de milioane de pasageri pe an cu cel puțin 12 luni, posibil cu 24”, a spus O’Leary.

Întrebat dacă există riscuri pentru planurile de a prelua 55 de avioane vara viitoare, directorul financiar Neil Sorahan a spus: ”Nu cred, dar am mai fost dezamăgiți în trecut”.

Cei doi directori au făcut declarațiile după publicarea rezultatelor financiare aferente celor trei luni încheiate în decembrie.

Boeing a anunțat în ianuarie că nu se așteaptă ca avioanele MAC, consemnate la sol din martie anul trecut, în urma a două accidente fatale, cu 346 de morți, să revină în serviciu înainte de jumătatea anului 2020.

Ryanair, care nu preia avioane noi în vârful de sezon din perioada iunie-august, a anunțat luni că nu se așteaptă să primească primele avioane MAX înainte de septembrie sau octombrie 2020.

Compania va prelua maximum opt avioane pe lună, respectiv circa 50 de avioane pe an, a precizat O’Leary.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
boeing 737 max