Ryanair reduce cu 7% prețul biletelor în acest an fiscal, după ce profitul net a urcat cu 43%

Ryanair reduce cu 7% prețul biletelor în acest an fiscal, după ce profitul net a urcat cu 43%
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 mai 2016

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anunțat luni că intenționează să reducă cu 7% prețul biletelor în acest an fiscal, pentru a-și majora cota de piață, pe fondul intensificării concurenței și al reducerii prețului țițeiului, transmit Bloomberg și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Compania irlandeză a raportat creșterea cu 43% a profitului net, la 1,24 miliarde de euro (1,39 miliarde de dolari), în anul fiscal care s-a încheiat la 31 martie 2016, față de 867 milioane de euro în precedentul an fiscal. Analiștii se așteptau la un câștig de 1,25 miliarde de euro.

Ryanair se așteaptă "în mod precaut" la o creștere a profitului net cu 13% în anul fiscal care se va încheia în martie 2017, la 1,38 - 1,43 miliarde de euro, sub estimările analiștilor, de 1,47 miliarde de euro.

Compania estimează o încetinire a creșterii câștigurilor în acest an din cauza atentatele teroriste și a reducerii prețului țițeiului.

Netflix a fost cel mai popular serviciu VOD din România în prima lună de la lansare CITEȘTE ȘI Netflix a fost cel mai popular serviciu VOD din România în prima lună de la lansare

Numărul de pasageri transportați în anul fiscal care se va încheia în martie 2017 ar urma să crească cu 9%, la 116 milioane, față de 101,4 milioane în anul fiscal precedent.

Factorul de încărcare (cât de multe scaune sunt ocupate la fiecare zbor) se va menține la 93%, la fel ca în anul precedent

Pe fondul creșterii concurenței în Europa occidentală, Ryanair și-a accelerat extinderea spre Est, concurând cu operatorul aerian maghiar Wizz Air Holdings Plc. Compania irlandeză a anunțat deschiderea unei noi baze în Sofia, Bulgaria.

Ryanair va deschide o bază la București, începând cu 30 octombrie, cu trei aeronave, printr-o investiție de 300 milioane de dolari, a anunțat recent șeful companiei irlandeze, Michael O'Leary.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
bilete avion