Schimbări în preferințele românilor la mașinile second-hand de import: BMW nu mai este cea mai cumpărată marcă premium

Schimbări în preferințele românilor la mașinile second-hand de import: BMW nu mai este cea mai cumpărată marcă premium
scris 2 nov 2021

Achizițiile de automobile second-hand, preponderent din Germania, au început să revină în România, odată cu ridicarea restricțiilor de circulație din Europa. În același timp, lipsa de mașini noi la dealeri îi împinge pe români către automobile rulate, renunțând pentru moment la achiziția unui vehicul nou.

Anul 2021 a adus o nouă creștere pe piața de automobile rulate, înmatriculate pentru prima dată. Este vorba despre celebrele mașini aduse preponderent din Germania, direct sau prin intermediul samsarilor. Datele analizate de Profit.ro, transmise de DRPCIV, arată o creștere ușoară a calității acestor automobile, respectiv a datei primei înmatriculări a acestor mașini. Asta înseamnă că parcul auto se va întineri și în acest an, pe măsură ce sunt casate rablele.

Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare CITEȘTE ȘI Cum atragi clienți prin intermediul platformelor de socializare

În luna octombrie au fost înmatriculate 33.101 autoturisme uzate, de peste trei ori mai multe decât autoturismele noi, dar în scădere față de anul trecut, când erau înmatriculate 37.449 vehicule. Cea mai vândută marcă a fost, ca de obicei, Volkswagen, cu 8.305 unități înmatriculate.

Pe segmentul de mrăci premium, cele care ocupă de obicei următoarele locuri în preferințele românilor, s-a produs în acest an o schimbare. Dacă timp de foarte mulți ani marca BMW a fost lider de vânzări SH, aflându-se imediat după VW, ca volum importat, în 2021, Audi a reușit să treacă în față, e drept, la mică distanță. În octombrie, au fost aduse în țară 3.336 de exemplare Audi, în timp ce BMW a însumat 3.071 de unități cumpărate din Germania și de pe alte piețe ale Europei. Abia în urma lor se situează alte mărci populare: Ford, cu 2.288 unități, și Opel, cu 2180 unități înscrise în circulație.

FOTO & VIDEO Toyota a prezentat noul SUV electric bZ4X, o mașină fără coloană de direcție și manșă de avion CITEȘTE ȘI FOTO & VIDEO Toyota a prezentat noul SUV electric bZ4X, o mașină fără coloană de direcție și manșă de avion

Situația se regăsește și pe întreg anul, unde se vede creșterea acestei piețe de autoturisme second-hand. În total, au fost importate 338.241 mașini rulate, cu 8% mai multe decât în anul anterior. Liderul acestei piețe este, evident, Volkswagen, cu 83.825 de automobile și o creștere de aproape 8 procente. Pe locurile imediat următoare în preferințe sunt mărcile premium: Audi, cu 32.989 de exemplare înmatriculate (+5,1%), și BMW, cu 32.884 unități (+3,3%).

În ceea ce privește modelele preferate pentru cele două mărci premium, la Audi lider este A4, cu toate versiunile sale de caroserie, urmat de A5 și A6, iar la BMW, Seria 3, dacă se poate în versiunea 320D, urmată de Seria 5, cu același motor.

Cele mai vândute modele rulate, de import, rămân celebrele VW Golf și Passat, care intră în număr mare în fiecare lună pe străzile din România. Numai în octombrie, Golf a avut 2845 unități înmatriculate, iar Passat, 2395.

viewscnt
Afla mai multe despre
inmatriculari second hand
masini rulate germania
cele mai vandute masini germania
audi a4 vs bmw seria 3