Șeful Honda a demisionat și va fi înlocuit cu CEO-ul diviziei R&D

Șeful Honda a demisionat și va fi înlocuit cu CEO-ul diviziei R&D
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 feb 2021

Honda a anunțat schimbarea șefului companiei, președintele și CEO Takahiro Hachigo, cu Toshihiro Mibe, în prezent senior managing director.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

CEO-ul Honda Motor, Takahiro Hachigo, și-a prezentat demisia din funcția de președinte și CEO și va rămâne, temporar, director în Consiliul de Administrație, în timp ce locul său va fi luat de Toshihiro Mibe, în prezent senior managing director, potrivit unui anunț al companiei. Demisia actualului CEO va deveni efectivă la 1 aprilie, iar numirea lui Mibe va trebui să fie aprobată de Adunarea Generală a Acționarilor, din luna iunie. La acel moment, „Hachigo se va retrage din companie”, mai precizează anunțul.

Takahiro Hachigo este autorul strategiei Vision 2030, care a vizat transformarea companiei într-o perioadă dificilă pentru industria auto.

ULTIMA ORĂ Pierdere record pentru Renault Group, proprietarul Dacia, cel mai slab rezultat din istorie CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Pierdere record pentru Renault Group, proprietarul Dacia, cel mai slab rezultat din istorie

Noul CEO, Toshihiro Mibe, lucrează pentru constructorul japonez din 1987, în special în zona de cercetare și dezvoltare. Din 2019 el conduce divizia de R&D a companiei, organizată sub formă de companie afiliată, iar din 2020 a devenit senior managing director al Honda Motor.

Mibe a declarat că dorește să facă alianțe externe pentru a accelera dezvoltarea companiei. Este o abordare nouă pentru companie, care până acum a pus accentul pe utilizarea resurselor interne, în defavoarea parteneriatelor externe.

Honda a lansat anul trecut primul său automobil exclusiv electric și mizează foarte mult pe tehnologia fuel cell, cu hidrogen, dar vrea să investească mai mult pentru a putea menține ritmul industriei auto globale în privința trecerii la propulsia electrică.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
ceo honda demisie
hachigo
mibe