Daimler AG, profit în creștere cu 50%, în pofida scăderilor vânzărilor, în 2020

Daimler AG, profit în creștere cu 50%, în pofida scăderilor vânzărilor, în 2020
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 19 feb 2021

Daimler AG, compania care deține marca Mercedes-Benz, a publicat rezultatele financiare pentru 2020, anunțând o creștere a profitului cu 48%, și estimează că 2021 va aduce o creștere „semnificativă” a vânzărilor și veniturilor față de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Daimler a raportat o creștere a profitului EBIT cu 53%, la 6,6 miliarde euro, „datorită măsurilor extinse de conservare a costurilor și lichidităților precum și a performanțelor puternice în rândul tuturor diviziilor”. Compania a înregistrat scăderi ale vânzărilor, cu 15%, din cauza pandemiei, la 2,84 milioane de unități, față de 3,34 milioane în 2019, ceea ce a condus la o scădere a veniturilor cu 11%, la 154,3 miliarde euro (172,7 miliarde euro în 2019).

eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți CITEȘTE ȘI eMAG Academy, școala care te învață ABC-ul online-ului. Top 10 cei mai studioși cursanți

„Acest an 2020 a fost un test de stres pentru fiecare companie în aproape fiecare industrie. Echipa Daimler a parcurs acest test foarte bune. Produsele noastre continuă să fie la mare cerere pe toate piețele majore și pe toate diviziile. Cu o creștere rapidă în vânzările electrice și cu introducerea noilor produse și tehnologii, am făcut de asemenea pași importanți în teremeni de electrificare care reflectă progresul substanțial în eficiența costurilor. În plus, am obținut o marjă semnificativă a îmbunătățirilor bazată pe un mix puternic de produse și preț – în special în a doua jumătate a anului. Am dovedit abilitatea de a genera lichidități și să continuăm la transformarea noastră, chiar și în circumstanțele adverse ale pandemiei”, a declarat Ola Kallenius, președintele Daimler AG și Mercedes-Benz AG.

Compania a obținut un profit net de 4 miliarde euro, o creștere de 48%, cu un câștig pe acțiune de 3,39 euro, mai mare cu 1,17 euro față de cel de anul trecut. Conducerea executivă va propune AGA un dividend de 1,35 euro pe acțiune, astfel că acționarii vor primi circa 35% din profitul companiei sub formă de dividende.

Daimler a anunțat că intenționează să desprindă divizia de camioane, Daimler Truck, urmând ca o majoritate semnificativă a acțiunilor să fie distribuită acționarilor actuali ai Daimler. Compania va avea o conducere independentă, propria guvernanță corporativă și va fi listaăt la bursă, până la finele acestui an. Ulterior, actuala companie Daimler va fi redenumită Mercedes-Benz. Adunarea Generală a Acționarilor va fi convocată în trimestrul 3 pentru a vota această propunere.

Mercedes-Benz România are un nou CEO, Amanda Zhang, „o forță de neoprit” CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz România are un nou CEO, Amanda Zhang, „o forță de neoprit”

Alte date din bilanțul Daimler mai arată că investițiile în proprietăți, uzine și echipamente a scăzut cu 20%, în 2020, la 5,7 miliarde euro. De asemenea, bugetul de cercetare și dezvoltare a fost de 8,6 miliarde, mai mic cu 11%. Lichiditatea netă a activităților industriale a fost de 17,9 miliarde euro, în creștere de la 11 miliarde, în urmă cu un an.

Divizia de autoturisme și vehicule comerciale ușoare, Mercedes-Benz Cars & Vans, a înregistrat un volum de 2,46 milioane vehicule, în scădere cu 13%, veniturile sale fiind de 98,6 milioane euro. Profitul operațional al diviziei a fost de 5,1 miliarde euro, după ce în 2019 încheia anul pe pierdere. Segementul de autoturisme a contribuit cu 2,1 milioane vehicule, în scădere cu 13%, în timp ce segmentul de LCV a scăzut cu 15%, la 374.600 unități.

Daimler Trucks & Bus a raportat 378.500 vehicule, cu 27% mai puține ca în 2019, cu venituri de 34,7 miliarde euro și un EBIT de 525 milioane euro, o scădere majoră de la 2,6 miliarde euro, în 2019.

viewscnt
Afla mai multe despre
daimler
mercedes benz
rezultate mercedes
daimler trucks