Șeful PSA vrea să discute cu Merkel despre cumpărarea Opel. Autoritățile germane se opun tranzacției

Șeful PSA vrea să discute cu Merkel despre cumpărarea Opel. Autoritățile germane se opun tranzacției
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 feb 2017

Afacerea anului, vânzarea Opel, aflată pe masa negocierilor între General Motors și PSA Group, a generat o puternică reacție din partea autorităților germane și a sindicatului IG Metall, federația din care fac parte și angajații Opel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

CEO-ul PSA Group, Carlos Tavares, a declarat că dorește să se întâlnească cu Angela Merkel și cu reprezentanții sindicatelor pentru a discuta despre posibila cumpărare a Opel. Presa germană vorbește despre o surpriză provocată de anunțul PSA și GM în rândul miniștrilor federali și al sindicaliștilor.

Ministrul Economiei și Energiei, Brigitte Zypries, din Guvernul Federal a acuzat cele două companii despre lipsa de comunicare. Brigitte Zypries a spus că este inacceptabil ca GM și PSA să nu informeze reprezentanții sindicatului IG Metall și pe cei ai guvernelor landului și federal despre discuțiile privind vânzarea.

Una dintre cele mai mari probleme puse în discuție se referă la miile de locuri de muncă puse în pericol de eventuala achiziție.

Noi producători auto anunță investiții în SUA după criticile lui Trump CITEȘTE ȘI Noi producători auto anunță investiții în SUA după criticile lui Trump

În primul rând toate diviziile de achiziții, vânzări, marketing, dar și unități de producție, de componente sau din centrul de dezvoltare. Specialiștii estimează că aproximativ o treime din cele 15.000 de persoane angajate în Russelheim, unde se află sediul Opel, ar putea rămâne pe drumuri. Este foarte posibil ca uzinele Opel din Eisenach și Kaiserslautern să fie închise total sau parțial.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
general