Șeful Volkswagen: Fără reforme urgente, Volkswagen s-ar putea confrunta cu același destin ca al Nokia

Șeful Volkswagen: Fără reforme urgente, Volkswagen s-ar putea confrunta cu același destin ca al Nokia
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 ian 2020

Șeful Volkswagen AG, Herbert Diess, a avertizat că producătorul auto german trebuie să-și accelereze transformarea pentru a evita să devină o altă Nokia, care și-a pierdut dominația pe piața telefoanelor mobile în favoarea Apple, transmite Reuters.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

"Întrebarea importantă este: suntem noi suficient de rapizi? Dacă vom continua în ritmul actual, va fi foarte dificil", le-a spus Diess directorilor grupului german, după o întâlnire a Consiliului de Administrație, scrie Agerpres.

Mașina nu mai este un mijloc de transport, și companiile auto nu mai sunt doar producători de vehicule. "Era producătorului auto clasic a trecut", a avertizat șeful grupului german.

CONFIRMARE Tarom primește ajutor pentru ”salvare” și pentru a se restructura CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Tarom primește ajutor pentru ”salvare” și pentru a se restructura

Avertismentul său vine într-un moment în care producătorii auto din cea mai mare economie europeană s-au confruntat în 2019 cu un an dificil, deoarece încetinirea PIB-ului a coincis cu tranziția dinspre autovehiculele echipate cu motoare cu combustie internă spre autovehiculele electrice. În plus, temerile privind escaladarea tensiunilor comerciale globale au afectat încrederea în industrie.

Volkswagen vrea să devină lider global pe segmentul vehiculelor electrice, dar se confruntă cu concurența altor producători auto, cum ar fi grupul american Tesla.

Luna trecută, Volkswagen a anunțat că în următorii cinci ani va investi 60 de miliarde de euro, cu 16 miliarde de euro mai mult decât estima anul trecut, pentru a dezvolta automobile electrice și hibride.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
herbert diess